avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... preluare contract vanzare cumparare imobil cu credit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

preluare contract vanzare cumparare imobil cu credit

O persoana care a achizitionat un apartament cu credit bancar este in imposibilitatea platirii ratelor ;o ruda de a sa in comun de acord cu proprietarul doreste sa-i plateasca ratele in continuare pana la expirarea creditului dar fara sa preia si contractul de credit ,iar la final sa intre cumva in posesia bunului respectiv se poate face ceva un act legal in acest sens intre cele doua parti,avand in vedere ca ramane creditul pe numele celui care l-a contractat si ratele le plateste de fapt alta persoana?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 10:03, 11 Octombrie 2012
Se poate. Sub forma unei promisiuni de vînzare-cumpărare.

Plătitorul va trebui să se asigure că ratele achitate de el ajung la bancă pentru stingerea debitului. Altfel, banca va putea oricînd să execute garanţia (sunt convins că imobilul în cauză este ipotecat), plătitorul neputîndu-se opune, el fiind un simplu creditor chirografar.

Apelaţi la un profesionist (avocat, notar) pentru redactarea actului şi pentru detalii asupra riscurilor asumate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil ipotecat-variante r111 r111 Va rog sa mi dati o informatie Detin un imobil cumparat cu credit ipotecar. Ma aflu in imposibilitatea platirii ratelor. Am gasit un ... (vezi toată discuția)
Cumpar un apt cu ipoteca - act de v-c cu termeni de plata vs antecontract (promisiune de vinzare IuliaCo IuliaCo Sint in proces de cumparare a unui apt cu ipoteca - banca si-a dat acordul pentru vinzare (in scris) doresc sa intocmesc un act sigur pentru ca suma de avans ... (vezi toată discuția)
Promisiune sau antecontract vanzare cumparare mit0 mit0 buna ziua, va deranjez si eu cu o intrebare: Nu sunt eligibil pt un credit bancar , insa, ma intrebam daca este posibil sa preiau creditul de la alta persoana ... (vezi toată discuția)