avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... promisiune sau antecontract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

promisiune sau antecontract vanzare cumparare

buna ziua,
va deranjez si eu cu o intrebare: Nu sunt eligibil pt un credit bancar , insa, ma intrebam daca este posibil sa preiau creditul de la alta persoana care nu isi mai permite sa plateasca ratele la banca, facand un contract prin notariat intre mine si aceasta persoana, deoarece banca nu ar accepta. in cazul in care putem face acest contract, exista riscuri ascunse, sau se poate redacta in asa fel incat sa nu existe?mentionez ca nu exista acordul bancii ,dar nu vreau sa ne substituim imediat debitorului, ci doar sa facem o conventie/promisiune de vanzare, care ar urma sa se realizeze abia la sfarsitul creditului, care ar ramane pe numele persoanei respective. deci noi facem eventual si o procura prin care putem plati ratele la banca pt respectivul, iar el se obliga ca la sfarsitul creditului sa treaca spatiul pe numele meu.
multumesc anticipat pt raspuns!
o zi buna!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:28, 18 Ianuarie 2017
Notarul nu va intocmi o astfel de promisiune fara acordul creditorului deoarece imobilul este ipotecat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare contract vanzare cumparare imobil cu credit andomar andomar O persoana care a achizitionat un apartament cu credit bancar este in imposibilitatea platirii ratelor ;o ruda de a sa in comun de acord cu proprietarul ... (vezi toată discuția)
Prin ce modalitate pot sa devin coproprietar pe un teren ? francisca_maria francisca_maria Buna ziua! Terenul lui, banii mei. Asadar: nu suntem casatoriti inca, el detine un teren pe care l-a achizitionat printr-un contract de credit cu ipoteca; eu ... (vezi toată discuția)
Promisiunea bilaterala contract de vanzare cumparare mihaialex79 mihaialex79 ideea este urmatoarea, as dorisa sa cumpar un apartament, care este cumparat prin banca deci ipotecat de banca/ eu nu am posibilitatea de-a prelua creditul pe ... (vezi toată discuția)