avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... eliberare adeverinta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

eliberare adeverinta

O persoana,mai avea doua luni de somaj.A gasit de munca la o firma. I s-a facut contract de munca si s-a intrerupt somajul.Dupa 5 zile de la angajare,perioada considerata de proba,inceteaza activitatea cu litera j.Acum,persoana respectiva trebuie sa duca la somaj o adeverinta data de patron ca alucrat cele 5 zile de proba ,pentru ca sa reia somajul si patronul nu vrea sa elibereze aceasta adeverinta. Ce trebuie facut,pt. ca este pacat ca necajitul acela sa piarda cele aproape doua luni de somaj.Cum poate fi obligat patronul sa dea acea adeverinta.Se poate considera conflict de munca sau ce?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:38, 2 Iunie 2011
Sa mearga la Inspectoratul Teritorial de munca si sa faca o plangere in acest sens sau sa ceara o copie al contractului individual de munca care atesta ca a lucrat 5 zile.
alpinltd a scris:

Sa mearga la Inspectoratul Teritorial de munca si sa faca o plangere in acest sens sau sa ceara o copie al contractului individual de munca care atesta ca a lucrat 5 zile.

In c.i.m. nu este specificata perioada efectiv lucrata ... aceasta se dovedeste cu adeverinta de vechime eliberata de catre angajator ...

In cazul refuzului angajatorului de a elibera o astfel de adeverinta se poate face sesizare catre ITM si/sau sa se promoveze o actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj oceausu oceausu angajat in perioada 01 10 2013 - 02 12 2016 jumatate de norma( 4 ore pe zi) am dreptul la somaj( incetarea a fost facuta cu art 65 alin 1 (vezi toată discuția)
Angajare doar pe perioada de proba in timpul somajului ContSters146211 ContSters146211 Sunt un ``proaspat`` somer, inregistrat din data de 20 mai a.c. De-abia am luat prima plata ! Ma confrunt cu o situatie interesanta: am gasit un loc de munca, ... (vezi toată discuția)
Cum se poate beneficia de somaj mira1 mira1 Am o mare problema.Daca se poate sa ma ajute si pe mine cineva. Lucrez la o firma cu 10 angajati iar de curand 3 colegi au fost dati afara si mai urmeaza sa ... (vezi toată discuția)