avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Poate beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Poate beneficia de indemnizatie de somaj?

Daca o persoana aintrerupt somajul ,angajandu-se la o firma dar dupa perioada de proba[5 zile+1zi previz] i s-a facut o Notificare in care este scris ca se intrerupe contractul conf.art 31[1]si[3] ,poate beneficia in continuare de somaj? Va cer aceasta deoarece cei de la somaj spun ca nu se poate ,fiindca trebuie sa duca o adeverinta data de patron in care sa se spuna ca alucrat in perioada respectiva si ca a incetat contractul cu art 56 lit. j ,nu cu art 31[1]si [3].De ce cea de la somaj nu accepta adevernta asa cu art 31 ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:20, 3 Iunie 2011
Multumesc,d-l Tudor dar cunoasteti cumva daca exista un precedent in rezolvarea acestei probleme?Ca daca ar exista,l-as da exemplu la AJOFM.
1. Daca aveam un exemplu care sa va fie favorabil vi-l dadeam sa va fie de ajutor.
2. Dac primiti un raspuns de la ANOFM (AJOFM) va rog sa ni-l comunicati si noua sa vedem baza legala a acceptului sau a refuzului. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul intrerupt cu cim pe 3 luni? elenalili elenalili Firma la care am lucrat s-a inchis si din 17 april 2009 sunt in somaj.Aceiasi firma are nevoie de mine 3 luni pentru mutatrea utilajelor.Pot intrerupe somajul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj saftmiki saftmiki Am un salariat care a fost in cresterea copilui 2 ani, a venit a stat 2 saptamani si a plecat in somaj.A stat o luna in somaj si apoi a venit si la-m reangajat ... (vezi toată discuția)
Somer marilenanistor2001 marilenanistor2001 Buna ziua, As dori o lamurire. Daca sunt somer si o societate ma angajeaza pe peroiada determinata de doua luni,primesc cei 30%din indemnizata de jomaj?Dupa ... (vezi toată discuția)