avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune in constatare ptr imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune in constatare ptr imobil

Buna ziua! se poate introduce actiune in constatare pentru obtinerea unei hotarari care sa tina loc de titlu de proprietate pentru un imobil casa construit pe un teren dat in folosinta gratuita de primarie( Legea 15/2008)? Stiu ca ptr teren nu se poate face invocand uzacapiunea(deoarece este detentor precar)
Cel mai recent răspuns: Eugen Enescu , Consilier juridic 09:46, 14 Iunie 2011
pentru imobilul-casa nu aveti autorizatie de constructie ?
Pe baza autorizatiei si a procesului verbal de receptie, semnat cu primaria, va puteti face cadastru si intabula casa.
subscriu.
si aveti grija sa va indepliniti obligatiile din contractul incheiat cu primaria.
multumesc mult ptr raspuns, nu exista autorizatie de construire , casa este construita din anul 2005, nici proces verbal de receptie, unul din soti care a construit-o a decedat a ramas sotia, doreste sa dea casa fiicei, dar cum? daca nu are act de proprietate. De aceea m-am gandit la actiune in constatare. Ce imi puteti spune stimati colegi?
Ma tem ca o actiune in constatare, in contradictoriu cu primaria, nu va face decat sa tulbure apele, in conditiile in care s-a edificat o constructie fara autorizatiile necesare (si in mediu urban)

Alte discuții în legătură

Cadastru gratuit cu greșeli Voipa Voipa Buna ziua O lămurire va rog. Am un teren cu o casa construita pe el. Terenul cumpărat in 2005 iar casa am terminat-o de construit in 2008 (toate ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie- evacuare chiriasi vrica vrica Un revendicator are o sentinta def.si irevocabila pentru spatiile nevindute de catre primarie inca din 2002 In Noiemb.2007 se adreseaza instantelor pentru ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa camelia_b camelia_b Buna, Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. ... (vezi toată discuția)