Buna ziua! se poate introduce actiune in constatare pentru obtinerea unei hotarari care sa tina loc de titlu de proprietate pentru un imobil casa construit pe un teren dat in folosinta gratuita de primarie( Legea 15/2008)? Stiu ca ptr teren nu se poate face invocand uzacapiunea(deoarece este detentor precar)
multumesc mult ptr raspuns, nu exista autorizatie de construire , casa este construita din anul 2005, nici proces verbal de receptie, unul din soti care a construit-o a decedat a ramas sotia, doreste sa dea casa fiicei, dar cum? daca nu are act de proprietate. De aceea m-am gandit la actiune in constatare. Ce imi puteti spune stimati colegi?
Ma tem ca o actiune in constatare, in contradictoriu cu primaria, nu va face decat sa tulbure apele, in conditiile in care s-a edificat o constructie fara autorizatiile necesare (si in mediu urban)
Intabulare casa
camelia_b
Buna,
Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. ... (vezi toată discuția)