avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Concurs circumstante atenuante si stare de agravare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Concurs circumstante atenuante si stare de agravare

Buna ziua! Invatand pentru examen si ajungand la sfarsit (cand cica am invatat si stiu) dau peste exemplul urmator: "In cazul infractiunii de furt calificat, savarsit in conditiile existentei circumstantelor atenuante si a starii de recidiva post executorie pedeapsa se va fixa intre 15 zile si 10 ani ca urmare a aplicarii disp. art. 76 lit d si art 39 alin 4 C Penal".
Poate sunt eu prea obosita sau nu am invatat cum trebuie dar din ceea ce rezulta din art 76 lit d "cand minimul special al pedepsei este de un an sau mai mare...." in cazul furtului calificat fiind de 3 ani=> nu se aplica litera d ci litera c " cand minimul special este de 3 ani sau mai mare, pedeapsa coboara sub acest minim dar nu mai jos de 3 luni". Pana aici e bine ce zic? Deci limita inferioara a pedepsei pt furtul calificat este de 3 luni.Avand in vedere de existenta starii de recidiva limita maxima nu va mai fi "sub mininimul special" si va fi maximul special al furtului calificat adica 15 ani=> pedeapsa va fi stabilita intre 3 luni si 15 ani nu intre 15zile si 10 ani. Acestea sunt argumentele mele si nu poat sa gasesc corect exemplul din care.
Va rog, daca se poate, sa imi dati o parere.
Multumesc!

p.s. daca e nevoie si am voie pot spune si cartea unde am gasit exemplul.

Cel mai recent răspuns: isabelap , utilizator 07:23, 4 Iunie 2011
Literele se citesc in ordine, din moment ce se incadreaza la c) nu mai ajungi sa citesti d), evident.

Nu cumva ati omis ceva? Solutia ca este ca persoana a recunoscut vinovatia, cf. art. 320 ind 1 CPP, introdus prin Legea 202/2010, limitele de pedeapsa au scazut cu o treime (3-15 ani devine 2 - 10 ani) si cu noul minim special de doi ani se incadreaza la art. 76 lit. d) CP si de aceea limita superioara e pusa la 10 ani.
Asta ar fi o varianta destul de buna, numai ca nu scria nimic de genul asta, ca ar fi recunoscut, ca nu, scria doar ce am scris eu intre ghilimele.
Multumuesc si va doresc o zi buna! Eu am plecat la examen:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul circumstante atenunate law_and_order law_and_order Buna seara! deranjez si eu cu o intrebare ca nu prea inteleg cum se calculeaza circumstantele atenuante la infractiunile grave.. sa zicem de exemplu ca ... (vezi toată discuția)
Cerere reevaluare pedeapsã dalin23 dalin23 Buna ziua. Exista cumva un model de cerere pentru reevaluarea pedepsei in urma schimbarii codului penal? Multumesc. (vezi toată discuția)
Buna ziua. ncp ( din nou) dalin23 dalin23 Buna ziua. \\"În baza art. 2 alin. 2 rap. art. 2 alin. 1 din legea 143/2000, cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen., art. 74 lit. a C.pen., art. 76 lit. a C.pen., ... (vezi toată discuția)