Buna ziua. Eu am un baiat de 16 ani, tatal lui l-a parasit la 1 an, a incercat sa scape de copil fara ca eu sa stiu ce face el, apoi mi-am recuperat baiatul si el a disparut. Am divortat de el prin absenta nu s-a prezentat la divort, iar procurorul a spus ca automat mi-l incredinteaza mie. Nici pana in ziua de azi el nu a aparut, nu stie nimeni de el, pensia alimentara nu mi-a platit-o niciodata de la divort. Cum pot da de tata, poate cadea din drepturile parintesti, sa faca inchisoare, sa plateasca pensia alimentara? Si copilul meu poate pleca intr-o excursie in strainatate cu scoala fara acordul tatalui? Ajutati-ma va rog. Multumesc:(
Dvs ati divortat maidemult , iar acum baiatul a dat in judecata sa se razbune ptr faptul ca fara acordul tatalui nu poate sa faca nimic pana la 18 ani ?
Nu numai de aceea, pt. ca nu i-a platit pensia alimentara pt. asta il poate da in judecata, dar prin pedeapsa lui, ca nu are de gand sa-l ierte ca sa scape, se razbuna, doreste sa sufere macar un sfert din cat a suferit el si cu mine. Isi dorea mult sa plece in excursie cu liceul in grecia si la anu trebuie sa plece intr-un proiect in franta ca sa faca acolo timp de o luna scoala, dar acum nu mai poate din cauza tatalui sau!