avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare/demolare imobil aflat pe terenul meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare/demolare imobil aflat pe terenul meu

Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie:

Incepand cu luna Februarie sunt intabulat pe un teren pe care o Regie Autonoma are un imobil.
Avand in vedere ca nu ne intelegem la pretul de vanzare al acestui imobil (aflat intr-o stare deplorabila, este utilizat ca locuinta de servici si pe care vreau sa-l demolez) care este calea de a rezolva aceasta situatie cel mai rapid?

Vreau sa le dau un termen de 2-4 saptamani pt demolare + transportat molozul, iar daca nu se incadreaza in acest termen sa ii oblig sa plateasca chirie pe terenul de sub imobil (ex 10 EUR/mp/luna).
Exista temei legal pt rezolvarea acestei situatii?? (nu prea ma incanta varianta unui proces care sa dureze 1-2 ani).

Cu stima,
Mihai
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 10:25, 3 Iunie 2011
eh..e nasol sa stii..chiar daca promovezi o actiune cum ca sunt constructori de rea credinta..desi ma indoiesc ca tine din ce spui
ia ce iti da..si gata..zic
Nu sunt constructori de rea credinta. Imobilul a fost construit acum 40 de ani, iar terenul a fost retrocedat, iar acum sunt proprietar intabulat.

Ideea e ca eu nu am nevoie de acel imobil, am incercat sa ma inteleg cu ei la un pret rezonabil din punctul meu de vedere (suma sa fie trecuta integral in factura B-) ) si acum ei nu mai sunt de acord cu acel pret.

Daca ei pot sa impuna un anumit pret pt imobil eu nu pot sa impun o chirie pe teren? (rezonabila din punctul meu de vedere - 10EUR/mp/luna negociabil).

Ideea e ca eu sunt proprietarul terenului si nu pot sa il folosesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu un garaj cumparat acum 3 ani, cu jumatate din terenul pe care este construit restituit unei persoane particulare arbune arbune Buna ziua, In urma cu 3 ani am cumparat cu contract de vanzare-cumparare un garaj construit legal pe un teren al Consiliului Local Galati. Ulterior am ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil fara teren PPPP PPPP Sunt chirias al unui imobil ce este construit de o societate (A) pe terenul altei societati (B ) fara un acord scris pentru utilizarea terenului intre cele ... (vezi toată discuția)
Actiune legala - constructie ilegala pe un teren enjoythesilence enjoythesilence sunt mostenitorul tatalui meu decedat anul trecut. am deschis succesiunea pe proprietatile sale si sunt in curs de a o finaliza. printre proprietatile ... (vezi toată discuția)