avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de intabulare pentru o casa la tara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de intabulare pentru o casa la tara

Salutare la toata lumea as avea si eu nevoie de ceva informatii daca se poate,sunt la un pas sa mi cumpar o casa la tara,casa are 3 camere este facuta din caramida rosie si cred ca este construita prin anul 1965;casa si terenul aferent casei adica gradina are 2970 metri patrati,costul acestei case este de 30000 lei,eu vreau sa stiu cat ma costa pe mine taxa intabulare,pentru ca cineva mia zis ca ma costa peste 3000 de lei alcineva mia zis 1000 lei nu mai stiu ce sa mai cred,asa ca de aceia am apelat la voi sa vedem daca ma puteti lamuri si pe mine dar daca se poate cat mai repede va multumesc frumos si va doresc o zi placuta la totii
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 20:44, 2 Iunie 2011
Cred ca este vorba de o eroare ,ati vrut sa intrebati cat costa intocmirea actului de vanzare cumparare la notar.Intabularea unui imobil nu costa atat.
taxa OCPI reprezinta 0.15%din valoarea imobilului dar nu mai puţin de 60 lei.cel putin in yna mea asa este.insa este bine de stiut ca intabularea presupune întocmirea unei schiţe cadastrale de care nu specificati ca ar fi facutată, aceasta avînd un pret separat.
Ca sa nu mai dati nastere la interpretari, mergeti cu actul de proprietate la un notar si acesta va va calcula atat taxele de vanzare cat si taxa de intabulare.
In mod normal vanzatorul trebuie sa aiba intabulat dreptul de proprietate pe numele sau. Daca nu asa sta situatia, tot vanzatorul este cel care trebuie sa se ocupe de intocmirea documentatiei cadastrale de catre o persoana autorizata, apoi intabularea dreptului de proprietate pe numele sau pentru ca ulterior sa va poata vinde imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare ioana_cristea2011 ioana_cristea2011 Cu ce acte trebuie sa merg la un notar sa imi calculeze cat costa un act de vanzre cumparare respectiv casa +teren total 800 metri patrati?si ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui imobil+teren GHEORGHE CARMEN GHEORGHE CARMEN AS DORI SA STIU CA ACTE IMI TREBUIE LA VANZAREA UNUI IMOBIL +TEREN SI CE TAXE PLATESC CA VANZATOR. MENTIONEZ CA DETIN SUCCESIUNEA SI CERTIFICATUL DE MOSTENITOR ... (vezi toată discuția)
Teren mai putin decat in cf Transsive Transsive Buna ziua O problema de impartire teren. Situatia actuala nu corespunde cu actele. Am schimbat numarul CF-ului si numarul caselor. A fost odata un ... (vezi toată discuția)