avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale regie autonoma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

regie autonoma

Poate fi considerata o regie autonoma o autoritate a administratiei publice? chiar daca actionar majoritar este statul roman poate aceasta sa fie asimilata acestora? multumesc
Cel mai recent răspuns: ionu roman , utilizator 09:13, 3 Iunie 2011
Regia autonoma este persoana juridica al carei patrimoniu este format din active ce apartin integral sau in majoritate domeniului public de interes national sau local ori domeniului proprietatii private a statului. Este deci un agent economic.
Deci nu are legatura cu notiunea de autoritate a administratiei publice.
multumesc ...asa ma gandeam si eu...in aceste conditii poate o regie autonoma sa emita acte administrative? sau sa efectueze operatiuni administrative? banuiesc ca nu....vreau doar sa ma asigur ca inteleg ceea ce reprezinta un act al unei regii autonome...
Poate ar fi mai bine sa dati un exemplu de act cu care v-ati intalnit. Nu, in principiu nu are aceste atributiuni in domeniul administratiei publice.
ma refeream la actele emise de rar, poate in condiţiile in care forma sa de organizare este de regie autonoma sa emita asemenea acte? ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza control financiar preventiv otilia13 otilia13 Buna ziua! Am nevoie de niste lamuriri la urmatoarele aspecte: 1. La o societate cu capital intregal de stat, la care Consiliul Local este actionar unic, este ... (vezi toată discuția)
Telemunca mopy mopy de la inceputul starii de urgenta, printr-o decizie a conducerii, s-a trecut la munca in regim de telemunca. toti angajatii au lucrat de-acasa. Nu au fost ... (vezi toată discuția)
Oug 82/2010 DAN ALINA MIHAELA DAN ALINA MIHAELA La o societate comerciala, administratorul are incheiat contract de administrare. Pana in luna iulie a anului curent, acesta platea doar impozit pe venit si ... (vezi toată discuția)