avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de v-c cu clauza de intretinere cu problreme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de v-c cu clauza de intretinere cu problreme

In 2002 am (cumparator) incheiat un contract de vanare -cumparare cu clauza de intretinere si drept de uzufruct viager cu persoana X. Mi-am stabilit domiciliul la respectiva adresa cu sotia si fiica pentru a avea grija de persoana X. Peste 3 luni o ruda Y a persoanei X a aflat despere acest contrat. Cu ajutoru acestei persoane am fost dati afara din domiciliu si nu am mai avut acces in el. Am castigat doua procese definitiv si irevocabil in 2004 si 2006 de reziliere si anulare a contractului. Au mai fost si procese penale pe care le-am castigat. Pe parcursul anilor am facut mai multe notificari in care solicitam o intalnire cu persoanele X si Y pentru a solutiona amiabil situatia dar nu am primit nici un raspuns. Nu am mai avut acces in apartamentul cumparat. Unicul lucru pe care am putut sa-l fac in acesti ani a fost plata impozitelor la stat. Persona Y s-ar fi preocupat de ingrijirea persoanei X care a decedat acum 2 luni. Persona Y locuieste in prezent in acest apartament fara acte legale. Eu am fost somat de Asociatia de locatari deoarece in acest apartament este o mizerie de nedescris. Care sunt actiunile mele legale pentru a intra in drepturi si pentru a evita sanctiuni din partea Asociatiei de locatari.
Cel mai recent răspuns: Vikos63 , utilizator 07:54, 3 Iunie 2011
Ar trebui notificata persoana care locuieste fara drept acolo. Ma tem ca ...va trebui sa inaintati o actiune pentru evacuare...
Nu este clar cum v-ati indeplinit obligatiile privind intretinerea daca acea persoana a ingrijit de persoana X.Sigur nu s-a reziliat contractul? Rezilierea a fost initiata de persoana Y ? Nu avea calitate procesuala.....Reveniti cu detalii.
Procesele de 1) reziliere; 2) anulare au fost initiate de persoana Y avand calitate de ruda gradul 1 (fiu). Am castigat ambele procese definitiv si irevocabil.. Obligatiile mele sau redus la plata impozitelor pe cladire fiind pe rol. Eu nu am mai avut acces in apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare cu clauza intretinere (uzufruct): poate fi reziliat? mlata7 mlata7 Buna ziua. In urma cu 4 ani, impreuna cu sotul, am semnat un contract v-c cu clauza de intretinere a unui unchi (impreuna cu sotia lui) al sotului. La acea ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare nul Ovexx Ovexx Buna ziua Ma numesc persoana ... Z Eu am cumparat un apartament incheind un contract de vanzare cumparare la NOTAR cu persoana ...Y in anul 2009 la 31 iulie ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere Ladunca Ladunca Am făcut un contract se întreținere cu uzufruct viager cu un bătrân l-am îngrijit după 9luni acesta a decedat după decesul acestuia au apărut copii ... (vezi toată discuția)