"revizuirea reglementarilor privind aplicarea clauzei de neconcurenta. Astfel, angajatorul poate renunta unilateral la clauza de neconcurenta prevazuta in contract, plata indemnizatiei de neconcurenta incetand dupa minim 30 de zile de la notificarea scrisa adresata salariatului de catre angajator privind denuntarea acesteia". Noul articol privind posibilitatea renuntarii unilaterale la indemnizatia de neconcurenta din partea angajatorului, se aplica si retroactiv, pentru contractele incheiate inainte adoptarii acestei reglementari, sau e valabila doar pentru contractele incheiate dupa intrarea in vigoare a acesteia? Multumesc.
Angajatorul avea si inainte de noile modificari dreptul de a renunta unilateral la indemnizatia de neconcurenta.
Practica este ca angajatorii acorda indemnizatia de neconcurenta pana ce verifica daca fostul salariat incalca sau respecta clauza...dupa aceea se retrage..tacticos.
Desi in mod firesc ar fi trebuit sa fie obligat sa plateasca cel putin 6 luni indemnizatia...din moment ce tie...salariat..ti-au restrans dreptul la munca ...drept consfintit prin Constitutie.
Noul articol privind posibilitatea renuntarii unilaterale la indemnizatia de neconcurenta din partea angajatorului nu se aplica retroactiv ... legea nu are caracter retroactiv , ea se aplica numai situatiilor aparute dupa intrarea ei in vigoare.
Act aditional
madalinar
Buna ziua
daca acest topic se adresweaza si angajatorilor va rog sa-mi comunicati ce clauza as putea introduce pentru ca angajatii societatii mele sa nu ... (vezi toată discuția)
Urgent!clauza de neconcurenta
Conform noului cod al muncii, indemnizatia ptr.clauza de neconcurenta s-a majorat.Eu insa inteleg ca ea se plateste doar dupa incetarea contractului ca procent ... (vezi toată discuția)