avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... diferente masuratori intre cadastru si actul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

diferente masuratori intre cadastru si actul de proprietate

cum pot vinde o proprietate de 700mpdin acte[casa si teren],iar dupa masuratori este de 856 mp?intabularea e pe 700 mp.Casa e cumparata in anul 2000 si nu au fostniciodata probleme cu veciniiin privinta gardurilor ,acestea fiind nemodificate de cand se stiu
Cel mai recent răspuns: mieluu , utilizator 09:20, 3 Iunie 2011
Va trebuii o actiune in constatare cu primari9a ca aveti o suprafata mai mare, apoi intabularea si dupa acea sa vindeti
In cartea funciara este specificata suprafata de 700mp pentru aceasta este suprafata de teren din actele de proprietate. Inteleg ca masuratoarea in care a reiesit suprafata de 856mp este tot din anul 2000, efectuata cu ocazia cumpararii, nu?
In orice caz, parerea mea este ca nu este nici o problema in a instraina terenul, in contractul de vanzare-cumparare notarul avand obligatia sa specifice atat suprafata detinuta de proprietar cu acte (respectiv 700mp, in cazul dvs.), cat su suprafata rezutata in urma masuratorilor (adica 856mp).
Daca doriti ca si in cartea funciara sa fie specificata aceasta din urma suprafata, luati legatura cu o persoana autorizata (daca nu cunoasteti una, gasiti o intreaga lista la sediul OCPI sau pe site-ul lor, cu adresa si numar de telefon pentru contact) si va va intocmi o documentatie cadastrala de actualizare, respectiv modificare de suprafata. In urma receptiei acestei documentatii, in cartea funciara vor fi inscrise ambele suprafete. Trebuie sa tineti cont de faptul ca pentru aceasta documentatie, cadastristul va fi nevoit sa intocmeasca un proces verbal de vecinatate ce va trebui semnat de catre toti vecinii, drept dovada ca sunt de acord cu suprafata rezultata la masuratori. Dar daca spuneti ca vecinii nu au avut pana acum nici o obiectie referitor la terenul dvs., nu cred ca veti intampina probleme in acest sens.
Succes!
cam toate terenurile la masuratoare au peste.si la mine e la fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren mai mare din masuratori Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Am citit si rascitit si parerile sunt impartite... Situatia este urmatoarea: - in 1960 parintii au cumparat 1300mp teren in comuna X; - parintii au murit si ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare drept de proprietate teren dianazarnescu dianazarnescu Buna ziua, Va expun urmatoarea situatie cu rugamintea de a ma indruma cum pot rezolva problema. Tatal meu are in titlul de proprietate 1200 mp de teren ... (vezi toată discuția)
Iesirea din diviziune a2b4c6 a2b4c6 Buna ziua, as vrea sa stiu cum pot iesii din diviziune cu vecinul meu.Avem un teren de 300 mp pe care este construita casa,jumatate este propietatea vecinului ... (vezi toată discuția)