avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ITM SI GARDA FINANCIARA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ITM SI GARDA FINANCIARA

ITM da amenda cind un angajat a stat 15 zile la negru si apoi semneaza contractul si dupa ce pleaca din firma spune ce neregula a fost la angajare.GARDA FINANCIARA ce amenda pe timpul celor 15 zile a fost platit angajatul la negru pe stat separat sau amenzile sunt mai mari ca ITM ca este evaziune fiscala cind banii sunt dati la negru.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 3 Iunie 2011
Regimul contraventional este diferit, ITM actioneaza in baza art. 376 codul muncii iar Garada Fianciara in baza legii evaziunii fiscale, unde amnenzile sunt diferite

Sanctiunile prevazute pentru savarsirea acestor fapte sunt diferite asa cum a sustinut si colegul nostru @ top dan.

Art.260 C.mun. prevede sanctionarea contraventionala a angajtului si angajatorului pentru munca la negru.
Art.264 alin.3 C.mun. prevede angajarea raspunderii penale a angajatorului pentru primirea la munca a mai mult de 5 persoane, indiferent de cetatenia acestora, fara incheierea unui contract individual de munca.

Neînregistrarea în evidenţele contabile de către unii dintre agenţii economici a veniturilor acordate forţei de muncă, fără întocmirea ştatelor de plată şi fără achitarea obligaţiilor la bugetul de stat, fără pontaj şi documente pentru evidenţierea normei de timp şi a felului muncii prestate este o încălcare a legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca la negru JaredNor JaredNor Buna ziua. As dori sa stiu ce penalizari exista pentru un angajat ce munceste la negru mai bine de 2 3 ani ( sau stiu eu.. 10 ? ), el neavand un venit sigur pe ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni lipsa contract de munca Costica33 Costica33 Ce pateste o persoana juridica care are la munca zilnic un angajat fara contract de munca? (vezi toată discuția)
Salarizare. pontaj mancipri mancipri 1) Din 2008 si pana in prezent salariile minime pe economie au fost majorate in cateva transe. Intr-o unitate bugetara salariile celelalte nu au mai fost ... (vezi toată discuția)