avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uz fruct cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uz fruct cu probleme

Am fost expropriati de catre Primarie.Inainte am cumparat de la o persoana o casa.Pe aceea persoana am trecut-o in actul de cumparare ca uzul fruct .N-am primit inca banii de la Primarie.Intrebarea mea este:Poate aceea persoana sa ma actioneze in instanta sa ceara sa desfaca actul de vanzare cumparare,precum ca el din cauza primariei nu mai are unde locuii [fiind uzu fruct] ??? I-am oferit o camera temporar pana iau banii de la Primarie sa cumpar casa,dar nu a vrut preferand sa stea cu chirie la o alta persoana.I-am spus ca dupa ce cumpar casa va locui in ea pe tot parcursul vietii,dar el vrea acum banii.CE POT FACE??::sorry::Are castig de cauza intr-un astfel de proces?Mentionez ca e ruda apropiata si am ganduri bune.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: david-o , utilizator 01:05, 7 Iunie 2011
Nu din cauza dvs. s-a stins dreptul de uzufruct al persoanei in cauza, mai ales ca aveti cele mai bune intentii la momentul de fata. Personal, nu cred ca puteti fi obligat sa achitati vreo suma de bani uzufructuarului.
Dar poate sa ma actioneze in instanta?Sa obtina el banii dati de primarie.? Am inteles ca a dat si primaria in judecata cerandu-le despagubire de uzufruct si despagubire precum ca la demolat si ca ia ramas lucrurile in casa,ceea ce nu este adevarat.Nu stiu ce urmareste dar incearca orice metoda sa nu iau eu banii.Deci poate sa ma actioneze in instanta ca sa nu nu pot eu ridica banii oferiti de primarie?A,a mai cerut in instanta ca nu este deacord cu suma oferita de primarie,fiind uzfruct.Are dreptul sa ceara asa ceva???MI DE MULTUMIRI CELOR CARE BINEVOIESC SA IMI RASPUNDA.Multumesc inca o data si astept raspuns.
Ajutooooor:((:((:sorry::sorry:
Poate sa ma ajute cineva!,ce sa fac?Sa stiu daca apelez la vreun avocat.
Nu aveti absolut nici o problema. Uzufructul se stinge ca efect al expropierii bunului. De dat in judecata sa va solicite bani , poate sa va dea , este dreptul fiecaruia sa formuleze actiune in justitie, dar nu are nici o sansa. Prin stingerea dreptului dumneavoastra de proprietate , ca efect al expropierii, se stinge si dreptul de uzufruct care este un dezmembramint al dreptului de proprietate.

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere și constituire uzufruct viager ContSters457659 ContSters457659 Transmit fiului meu din actuala căsătorie, nuda propietate asupra imobilului proprietatea mea , în schimbul asumării obligației de a ne intretine pe mine ... (vezi toată discuția)
Uzufruct Sorina34 Sorina34 Am cumparat un apartament eu sunt proprietara iar varul meu are uzul fruct. Eu vreau sa il vand pot fara el? Dacă el nu e de acord cu vânzarea ap. Pot pune ... (vezi toată discuția)
Furt ? F1PAR2 F1PAR2 Buna seara. In anul 2004 am cumparat un teren , iar in contractul de vinzare cumparare scrie asa> eu cumparatorul intru in stapinire de drept azi, data ... (vezi toată discuția)