din discutiile de pe forum am inteles procedura prin care poti obtine aprobarea de pastrare a cartilor de munca, insa am doua intrebari:
Am facut cursul de Inspector resurse Umane acum 2 ani in Dambovita, mai trebuie sa-l fac o data la Itm Bucuresti?
Ma pot inscrie sa dau examenul acum in luna iulie - august? cu cine trebuie sa iau legatura?
Va intreb acest lucru pentru ca din cate am inteles se da examen doar la inceputul anului pentru obtinerea atestatului pentru anul in curs 2008. . .
VA ROG SA MA AJUTATI PENTRU CA VREAU NEAPARAT SA IAU CARTILE DE LA ITM PENTRU CA DE UN AN INSPECTOAREA NICI NU S-A ATINS DE ELE. #-o
luati legaturacu itm bucuresti si explicati situatia si cred ca suntceimai in masura sa va deatoate datele si sa va comunice termenul pt examen daca s-a stabilit
Daca ati facut cursul o data e deajuns, nu mai trebuie inca unul. Asa cum v-a spus colegul "marian.izvoreanu", va duceti la ITM, vedeti cand are loc examinarea, ce bibliografie se cere si inscrieti-va si dvs. Vedeti ca se plateste o taxa de catre angajatorul dvs. Succes!
Cand veti lua carnetele de munca de la ITM, ele trebuie sa fie completate la zi pentru ca era obligatia lor si ati platit pentru asta (0.75%).
Conform art.296 din Codul muncii (modificat prin OUG nr.55/2006), de la 01.01.2009 se abroga Decretul 92/1976 privind carnetul de munca iar carnetele de munca se vor restitui titularilor pana la 30.06.2009, pe baza de proces-verbal individual de predare-primire.
Asa ca, mai ganditi-va daca mai are rost sau nu sa luati canetele de munca la unitate!
sincer, nu le-as lua la unitate, insa mi s-a pirdut deja o carte , iar cand am nevoie de o copie sau altceva ma tine cam 1 luna pentru a o completa. parca nu ar fi obligatia dansei ca in schimbul comisionului de 0.75% sa actualizeze toate modificarile in carnete. si cred ca mai sunt si de scanat carti de munca care nici macar nu au fost deschise pentru firma noastra.
deci, alta solutie pentru a-mi proteja angajatii nu gasesc ...:(
Mi s-a intamplat si mie sa mi se spuna ca nu gasesc unele carti de munca dar, la insistentele mele, le-au cautat si le-au gasit, dar nervii te pot lasa cand unii functionari publici (platiti din banii nostri) sunt indolenti si nepasatori cu bunurile altora. Pentru un carnet de munca pierdut de ei inseamna, in cel mai bun caz, o eventuala mustrare pentru functionarul vinovat dar mult timp, bani, nervi pentru titulatul carnetului de munca in vederea reconstituirii lui.
Buna ziua,
Nu este nevoie sa mai faeti cursul de IRU si la Bucuresti din moment ce aveti diploma deja, nu conteaza ca este obtinuta in alt oras.
Pentru a va putea inscrie la examenul pentru a obtine atestatul ITM luati legatura cu dna Tetoianu Viorica (str. Radu Voda nr. 26-26A) telefon 021.331.18.07
Toata documentatia, bibliografia si alte detalii gasiti pe www.itmbucuresti.ro, sectiunea cursuri si servicii, isr in josul paginii gasiti "Atestarea persoanelor care efectueaza activitatea de evidenta muncii la societatile care au obtinut aprobarea pentru pastrarea si completarea carnetelor de munca. "
Atestare iru
aijin
Buna ziua. Pentru atestarea unei persoane sa completeze cartile de munca este necesar si un curs de inspector RU sau poate da examenul daca firma il ... (vezi toată discuția)