avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... despre reabilitare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

despre reabilitare

Daca se vinde un apartament intr-un bloc recent reabilitat, neachitat integral costul reabilitari/apartament (se achita in rate lunare), cine are obligatia de a achita restul de plata? Vanzatorul care nu mai beneficiaza de respectiva reabilitare, sau cumparatorul, care beneficiaza in continuare?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Totul se negociaza. Cat costa reabilitarea aceasta, 10.000 euro? Si chiar asa sa fie...
Vanzatorul cere un pret pe care cumparatorul il accepta sau nu. Apartamentul poate sa aiba imbunatatiri si dotari mult mai bune care sa faca pretul, asa ca ce mai conteaza. Adevarul este ca de obicei pretul unei lucrari il plateste cel care a semnat contractul prestarii respective. Ca intre timp acesta vinde ap. este treaba lui...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In contractul de executie, functie de cine a realizat reabilitarea (primaria, banca, proprietarul) exista niste clauze referitoare si la vanzare.
Adevarat ca totul se negociaza, dar trebuie vazut ce este mentionat si in contractul initial si functie de asta se poate orienta cine/ce plateste.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apartamentul din blocul recent reabilitat are, cu siguranta, un pret mai mare decat daca nu era reabilitat. Vanzatorul obtine un pret mai mare tocmai pentru ca este recent reabilitat, pe langa alte eventuale imbunatatiri, modernizari....Faptul ca unii proprietari au achitat integral costul reabilitarii, altii mai au de platit, nu se vede decat in documentele asociatiei.
Asa ca mi se pare foarte corect ca atunci cand se negociaza pretul, vanzatorul explicand si aratand ca blocul este recent reabilitat, trebuie si cumparatorul sa se intereseze daca s-a achitat lucrarea, daca sunt restante sau debite catre asociatie. Se poate merge la asociatie si pretul final sa se stabileasca si in functie de debitele catre asociatie.
Apoi pentru vanzare, proprietarul trebuie sa solicite o adeverinta de la asociatie, in care adeverinta se poate consemna ca mai are de achitat suma de XX lei pentru reabilitarea recent efectuata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costul pentru reabilitarea blocului - situat în sector 3 - cine ... Mir.Tk Mir.Tk COSTUL PENTRU REABILITAREA BLOCULUI - situat în SECTOR 3 - cine plateste: proprietarul vechi sau proprietarul nou ? Buna ziua, Fiica mea a cumpărat un ... (vezi toată discuția)
Cine plateste pt. reabilitare: vanzatorul sau cumparatorul? costul pentru reabilitare - bloc din sector 3 Mir.Tk Mir.Tk COSTUL PENTRU REABILITAREA BLOCULUI - situat în SECTOR 3 - cine plateste: proprietarul vechi sau proprietarul nou ? Buna ziua, Fiica mea a cumpărat un ... (vezi toată discuția)
Fondul de reparatii Radu_Buga Radu_Buga M -am mutat de curand intr-un bloc din alt cartier si vechiul proprietar imi cere sa ii restitui fondul de reparatii,la fel si administratorul sa platesc din ... (vezi toată discuția)