avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Conventie civila / contract de colaborare - pensionar, ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Conventie civila / contract de colaborare - pensionar, pensie anticipata

Pentru o pensionara iesita recent la pensie anticipata..este posibil sa continue sa munceasca la un SRL, post barman ospatar, pe baza unei conventii civile sau unui contract de colaborare? Ce datoreaza la stat?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:49, 3 Iunie 2011
1. Pensia anticipata nu poate fi cumulata cu un venit pentru care se retine contributia pentru pensie.
2. Venitul obtinut dintr-o conventie civila sau dintr-un contract de colaborare este supus retinerii contributiei pentru pensie.
3. Asadar persoana in cazuza nu poate obtine astfel de venituri decat daca suspenda pensia pe perioada cat lucreaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventii civile noiembrie.2012 mihovicidaniela mihovicidaniela am o conventie civila pe trei luni conducator autocar la institutiile publice.Nu este salariat.ce retineri trebuie facute? (vezi toată discuția)
Problema pensie anticipata deea26 deea26 Detin Pensie anticipata am incheiat un contract cu compania Avon de colaborare nu ca angajat, iar veniturile sunt impozabile.Am primit somatie cum ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Conventie civila Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. In cazul unei conventii civile, ce retineri se efectueaza din venitul brut? Multumesc. (vezi toată discuția)