avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cand esti somer!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cand esti somer!

buna seara,
din nou am o nelamurire. cand esti somer si iti gasesti de lucru sa zicem imediat. mergi la firma respectiva, stai o luna nu te plac si te trimit in somaj. cin iti da acea adeverinta cu 12 luni lucrate si cotizate consecutiv? fostul angajator din nou? pentru ca la cel nou ai sa presupunem numai o luna sau doua!!!
din nou va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: iosif.kramar , utilizator 10:05, 6 Iunie 2011
In situatia in care sunteti somer si beneficiati de indemnizatie de somaj si va gasiti de munca atunci:
1. plata indemnizatiei se suspenda daca va angajati pe durata determinata de maxim 12 luni
2. plata indemnziatiei inceteaza daca angajarea este pe durata nedeterminata.

In speta, daca va angajati pentro o luna - doua plata indemnizatiei este suspendata , urmand ca la incetarea c.i.m. sa fie reluata plata indemnizatiei.
multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare somaj contract de munca perioada nedeterminata komocsipal komocsipal Buna ziua, Din ianuarie 2015 am fost in somaj pana in 27.08.2015 iar iar din data de 28.08.2015 sunt angajat la o firma pe perioada determinata pana in data ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj peugen68 peugen68 Buna ziua, am o mare problema. Fiind in somaj de mai putin o luna mi-am gasit un loc de munca. Culmea am si fost angajat in cateva minute si trimis la munca. ... (vezi toată discuția)
Pierdere somaj AndreiCT AndreiCT Buna ziua! Imi cer scuze daca nu am postat acest mesaj in categoria potrivita. Am o problema la care nu am gasit rezolvare in alta parte. Sunt somer si ... (vezi toată discuția)