avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rezolutiune antecontract-motive intemeiate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rezolutiune antecontract-motive intemeiate?

buna seara,va solicit opiniile in urmatoarea problema:
-se cere rezolutiunea unui antecontract de v-c a unui bun mobil pt urmatoarele considerente
1 sa se constate de catre instanta ca in contract s-a strecurat o "eroare"cu privire la bunul catre face obiectul contractului,si anume ca predarea si verificarea starii tehnice a bunului nu s-a efectuat im momentul semnarii antecontractului asa cum este stipulat in act!
2 sa se rezolutioneze antecontractul deoarece promitentul vanzator nu s-a prezentat la locul si data stabilita in contract,deasemeni nu s-a prezentat nici dupa ce a fost instiintat prin executor judecatoresc!

se poate interveni de cetre instanta in modificarea contractului in sensul ca eroarea cu privire la predarea bunului este reala?
contrctul intre parti nu reprezinta "legea partilor"?

instintarea prin executor nu trebuia urmata de o oferta reala de plata prin consemnarea diferentei pe numele promitentului vanzator la C.E.C ?

va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
sebannu 1, utilizator
Cel mai recent răspuns: sebannu 1 , utilizator 16:35, 4 Iunie 2011
Rezolutiunea nu poate fi ceruta decit de partea care si-a indeplini obligatia sau este gata sa si-o indeplineascam cit priveste neprezentarea vinzatoprului pentru a se verifica bunul vindut poate fi interpretata de instanta ca o cauza care sa duca la rezolutiunea contractului
deci cumparatorul sustine ca nu a intrat in posesia bunului,desi in contract este stipulat ca predarea si verifivarea bunului s-a facut!

poate fi rezilizt contractul pe acest motiv?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune antecontract vanzare-cumparare Mikisa Mikisa Buna ziua, Am incheiat antecontract vanzare-cumparare si pentru ca promitentul vanzator nu a predat apartamentul conform antecontractului, nu mai vreau sa ... (vezi toată discuția)
Renuntare antecontract vanzare cumparare Razvan112 Razvan112 Buna ziua, Am facut un antecontract vanzare cumparare si doresc rezilierea acestuia. In antecontract sunt stipulate urmatoarele: \"In cazul in care ... (vezi toată discuția)
Restituire avans antecontract anelia88 anelia88 Buna seara! Am platit un avans pentru un apartament . Cand a venit evaluatorul s-a constatat ca nu corespunde releveul cu situatia din teren. Am contactat un ... (vezi toată discuția)