avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament facut unui strain, neglijandu-se rudele
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament facut unui strain, neglijandu-se rudele

Situatia este simpla (cred), solutionarea, insa, nu stiu cat de simpla poate fi...
Exista persoana care face testamentul in deplinatatea facultatilor mintale, lasand mostenire toate bunurile mobile si imobile unei persoane X care o ingrijeste in mod deosebit! Nu exista niciun grad de rudenie intre cele doua persoane. Persoana care face testamentul are, ca rude, doar o verisoara care are doi copii. Nu doreste sa lase nimic mostenire rudelor ei.
Testamentul este facut la notariat, cu toate actele in regula.
Intrebarea este: poate fi atacat de rudele acesteie? (mentionez ca persoana care a facut testamentul nu ar
e copii si nici sot, nu are niciun fel de alte rude)
Sunt destul de ingrijorata si as avea nevoie disperata de un raspuns!...
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 16:57, 4 Iunie 2011
Oricum, daca bunicul dvs face un testament, dupa deces se va face reductiunea libertatilor excesive la cererea tatalui dvs si jumatate din mostenire ii va reveni tatalui dvs. iar daca veti contesta capacitatea psihica cu documente medicale relevante in perioada semnarii testamentului veti putea chiar anula testamentul si lua toata mostenirea.
Dar daca el vrea sa vanda acum casa, sau s-o dea unei persoane s-o vanda, poade din punct de vedere juridic sa faca?
Fiecare persoana face ce vrea cu bunurile proprietate personala. Daca va face un contract de vanzare-cumparare si considerati ca nu este in capacitatile mintale puteti sa cereti anularea, dar este destul de greu de anulat un Contract de C-V.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2011
ContSters98245, utilizator
si prin urmare tatal meu nu are nici un drept? cu toate ca in ultimii 10 anii ei au locuit acolo si au investit acolo
poate cere in instanta, in baza unor dovezi plata inbunatatirilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacarea testamentului Corina1982 Corina1982 Buna ziua! In familia mea a murit recent o verisoara. Aceasta si-a petrecut ultimele saptamani de viata la azil, iar sora mea a facut-o sa ii lase prin ... (vezi toată discuția)
Testament autentic Anca_chi Anca_chi Buna ziua. Bunica mea din partea tatalui care ne a crescut pe mine si pe fratele meu de la 7 ani de cand parintii au divortat vrea sa ne lase o parte din avere ... (vezi toată discuția)
Testament notar CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua. Mama mea a facut un testament prin care in cazul mortii ei imi lasa tot ce are mie (nu vrea sa ii lase nimic tatalui meu). Momentan ea are pe numele ... (vezi toată discuția)