avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de imprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de imprumut

Buna ziua
Parintii mei vor sa ne de-a mie si sotului meu o suma de bani, pentru construirea unei case. Ca eu sa fiu protejata as vrea sa stiu daca in contractul de imprumut, pe langa mentiunea ca lunar li-i se va plati o anumita suma de bani (rata, fara dobanda) se poate trece ca in caz de divort sau doamne fereste deces al meu sa li-i se restituie intr-o singura transa suma ramasa?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 17:59, 18 Iulie 2008
Contractul reprezinta vointa partilor. Termenele de restituire a sumei datorate le puteti stabili de comun acord cu parintii dvs.respectiv: in transe lunare, trimestriale, semestriale, anuale, sau puteti specifica ca suma se va restitui in doua (3,4...)transe la data de...si data de...O conditie ca cea pe care vreti s-o puneti dvs.nu se poate. Este riscul celui care ramane singur sa restituie imprumutul si riscul celor care dau imprumutul sa nu-l mai primeasca. Imi place ca va puneti problema ca puteti deceda dvs.,de ce nu sotul, sau parintii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare addy28 addy28 am luat imprumut de la o pers fizica o suma de bani (mica),suma pe care nu am reusit sa o restitui la timp din cauze familiale.acum persoana respectiva ma ... (vezi toată discuția)
Acordare imprumut. societatea sa ajute un angajat luminita29 luminita29 Buna ziua, As dori sa stiu ce tip de contract ar trebui sa fac sau ce modalitate as putea gasi ca societatea sa ajute un angajat cu o suma de bani iar ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut baltazar baltazar Am infiintat un SRL; Exceptand cheltuielile de constituire,in perioada imediat urmatoare, voi face unele achizitii necesare firmei din banii mei.Am inteles din ... (vezi toată discuția)