avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... intrebare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

intrebare

am luat imprumut de la o pers fizica o suma de bani (mica),suma pe care nu am reusit sa o restitui la timp din cauze familiale.acum persoana respectiva ma ameninta telefonic si mi a facut scandal si in familie.doresc sa restitui banii dar nu stiu cum sa spun persoanei respective sa ma mai astepte citeva zile pentru ca e tare suparata si o inteleg.sint in pragul disperarii si nu stiu ce sa fac.ce ma sfatuiti?daca nu am posibilitatea sa i dau pe toti intr o singura transa as putea sa i dau in 2 rate?de ex.?
Cel mai recent răspuns: addy28 , utilizator 12:49, 19 Ianuarie 2010
Aveti incheiat cu acesta un contract de imprumut in forma autentica ...sau cu un act sub semnatura privata?
In oricere din cele doua situatii puteti sa-i restituiti suma de bani in doua sau trei transe. Cum?
Simplu. Prin mandat postal daca ii cunoasteti adresa sau prin viramnet vancar prin Ordin de plata . Atentie! Pe oricare din aceste modalitati de plata sa nu uitati sa specificati ce reprezinta suma...ex: RESTITUIRE IMPRUMUT POTRIVIT CONTRACT DE IMPRUMUT AUT.SUB NR....DIN DATA DE.....

Poate ca daca ii restituiti parte din suma imprumutata ii mai trece supararea. Poate crede ca nu mai aveti de gand sa-i restituiti suma.
nu am facut nici un act scris,am lasat doar 1 copie dupa buletin.:stunned:
In situatia asta returnatii parte din bani prin metodele mai sus expuse.
Va multumesc pentru raspuns.Acum merg sa platesc o parte si sper sa nu mai fie probleme.O zi cit mai buna!!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract imprumut societate de catre administrator niko79 niko79 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare: administratorul a imprumutat societatea cu diverse sume de cate 2, 3 ori pe luna, de ex in cursul unui ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut baltazar baltazar Am infiintat un SRL; Exceptand cheltuielile de constituire,in perioada imediat urmatoare, voi face unele achizitii necesare firmei din banii mei.Am inteles din ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut monig monig Buna ziua Parintii mei vor sa ne de-a mie si sotului meu o suma de bani, pentru construirea unei case. Ca eu sa fiu protejata as vrea sa stiu daca in ... (vezi toată discuția)