avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Contract imprumut societate de catre administrator
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Contract imprumut societate de catre administrator

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare: administratorul a imprumutat societatea cu diverse sume de cate 2, 3 ori pe luna, de ex in cursul unui an a imprumutat 34.000 RON si i-am restituit 5000 RON. Cum trebuie facut contractul de imprumut? Unul in care sa nu specific nici o suma (adica la Obiectul contractului sa scriu Creditarea societăţii comerciale S.C. _____________________ S.R.L., de către dl/d-na ___________________, pentru efectuarea unor plăţi necesare desfăşurării activităţii curente. Această creditare se va face în mai multe tranşe în funcţie de nevoile zilnice de numerar ale societăţii) sau unul in care sa pun o suma mai mare de 34.000 RON? Sa inchei in fiecare an cate unul? . Multumesc.
Cel mai recent răspuns: niko79 , utilizator 10:14, 22 Martie 2015
puteti semna acte aditionale pentru fiecare transa de imprumut primita. Trbuie trecut o suma in contractul de imprumut nu poate sa se stabileasca un imprumut general, altfel si la momentul restituirii nu veti putea avea control asupra sumei datorate administratorul putand solicita mai mult decat a imprumutat in realitate.
La fel ma gandeam si eu. Voi face unul pentru 2013 cu suma de 35000 RON si altul pentru 2014 cu suma de 37000 RON, cu mentiunea ca se vor restitui pana intr-un an, cu toate ca nu va restitui, dar in acest caz se va sanctiona singur. Intrebarea este daca trebuia raportat la BNR avand in vedere sumele si faptul ca el pana la 30.09.2013 a avut numai cetatenie straina si de la acea data a avut si cetatenie romana?
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2015
niko79, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda contract imprumut asociat dana_2011 dana_2011 Buna ziua! Am o intrebare!Am imprumutat societatea in calitate de asociat unic , am facut contract de imprumut dar nu stiu daca este obligatorie dobanda.Ma ... (vezi toată discuția)
Restituire credit patron Ciortea Zita Ciortea Zita Buna ziua, la data de 30.06.2015 am in soldul creditor al contului 4551 suma de 243.000 ron de restituit administratorului. Incepind cu data de 1.07.2015 ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut baltazar baltazar Am infiintat un SRL; Exceptand cheltuielile de constituire,in perioada imediat urmatoare, voi face unele achizitii necesare firmei din banii mei.Am inteles din ... (vezi toată discuția)