avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedari case nationalizate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedari case nationalizate

Buna ziua.
Pe scurt, am avut un bunic care a murit, avea o casa nationalizata luata de comunisti.
Bunicul avea 5 copii, momentan in viata doar 2. Mama nu s-a ocupat de aceasta problema, doar celalalt unchi al meu care mai este in viata a depus o solicitare in acest sens.
Intrebarile mele sunt:
1. Unde s-au depus actele cu privire la solicitarea retrocedarii casei si a terenului, mai exact la ce institutie se depun ?
2. Cum pot afla daca "unchiul" m-a lucrat pe la spate, adica au depus si obtinut drepturi banesti de pe urma acestei retrocedari fara sa fie instiintat si tatal meu ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 17:17, 4 Iunie 2011
Actele se depun la primaria din raza teritoriala a bunuui revendicat. Dosarul va fii dezbatut de o comisie speciala.

In calitate de mostenitori puteti cere sa fiti inclusi in cererea de revendicare iar daca revendicarea a fost deja realizata si despagubita atunci puteti cere in instanta plata partii cuvenite din despagubire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare imobil abuzivă RicaRamurica RicaRamurica Stra-stră bunica mea a fost naționalizată de comuniști în 1950. Ea a avut ai multe moșii si imobile naționalizate de comuniști prin 1945, 1949, 1950. ... (vezi toată discuția)
Certificatul calitate mostenitor poate fi dezbatut cu procurã? Balaurul Balaurul Buna ziua, rog o parere la urmatoarea intrebare: Pentru eliberarea Certificatului de Calitate Mostenitor [b]unul din cei doi mostenitori (ai decedatului) ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ... nightwolf1 nightwolf1 Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ca el mosteneste tot ce are si tot ce va avea sora facut acum vreo 35 de ani , nu mult dupa, ... (vezi toată discuția)