avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesirea din indiviziune

1) Cel care initiaza actiunea de iesire din indiviziune plateste 3% din valoarea terenului, reprezentand taxa de timbru? 2)Care sant taxele la iesirea din indiviziune ? 3)Ce sanse are reclamantul sa-si recupereze cheltuielile de judecata ? Va multumesc anticipat in caz ca poate cineva sa-mi raspunda.
Cel mai recent răspuns: mexicanu1964 , utilizator 13:35, 5 Iunie 2011
1.taxa de 3% se raporteaza la valoarea bunurilor indivize. Puteti verifica pe site-ul www.UNNPR.ro cat este metrul patrat in zona in care se afla terenul.
2. Cheltuielile de judecata se impart la toti coidivizarii corespunzator cotelor ce le revin.
Puteti incerca iesirea din indiviziune si prin mediere, in cond. legii 192/2006, in cond, in care prin intermediul mediatorului veti ajunge la o intelegere. Acordul va fi depus in instanta si astfel veti fi scutit de plata taxei de 3% asupra bunurilor partajabile. O informare gratuita cu privire la mediere este obligat sa o faca orice mediator din Tabloul mediatorilor.
N-am inteles daca taxa de timbru de 3% este considerata cheltuiala de judecata si se imparte intre partile aflate in indiviziune, indiferent cine cere iesirea din indiviziune. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar xeni xeni am un teren cumparat in 1970 de la un proprietar care avea in posesie un lot de 6000 mp. din care face parte si terenul meu din acelasi lot de 6000 mp. s-au ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune craciun jean craciun jean Tatal meu este decedat. Sunt in viata mama, eu si o sora a mea. Dorim sa rezolvam iesirea din indiviziune. Persoane cunoscute ne-au recomandat sa rezolvam ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii se face obligatoriu la notar sau se poate face prin mediere? leusan leusan Pentru dezbaterea unei mosteniri este nevoie obligatoriu ca a se faca la notar sau se poate si prin birourile de mediere? dar iesirea din indiviziune se ... (vezi toată discuția)