avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nulitatea absoluta a procurii de vanzare teren ????
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nulitatea absoluta a procurii de vanzare teren ????

domnule avocat
am cumparat un teren de la o persoana care avea procura de vanzare pentru terenul respectiv.
=D> dupa un an de zile fosti proprietari au cerut nulitatea absoluta a procurii pe care au facut o acestei persoane ,si implicit nulitatea actului de vanzare cumparare catre mine , pe motiv ca nu au stiut de aceasta tranzactie.procura a fost intocmita la un notar si ii dadea drepturi depline mandatarului sa vanda cui vrea si la pretul pe care il va considera de cuviinta ......etc
este posibila contestarea acestei procuri ? am fost chemata in judecata eu si mandatarul.#-o
procura nu a fost revocata niciodata
acum s-a cerut revocarea procurii... si implicit al contractului de vanzare catre mine ,dar mandatarul a vandut terenul de 1 an de zile.
mi l-a vandut mie eu sunt logodnica lui(avem un copil impreuna)
ei invoca nulitate absoluta a procurii, si contractului , spunand ca i-am fraudat am complotat impotriva lor etc.
( PROBLEMA ESTE CA LA CUMPARAREA TERENULUI X -( PE NUMELE LOR ,AM FACUT EU VARSAMANTUL IN BANCA CU ORDIN DE PLATA , UNDE APARE NUMELE MEU IN OP SCRIE CONTRACT VANZARE CUMPARARE TEREN ,,,,,,EU NEPUTATN SA L TREC PE NUMELE MEU DEOARECE ERAM IN PARTAJ CU FOSTUL SOT) AM CUMPARAT PE NUMELE ACESTOR PERSOANE #-o#-o#-o#-o intocmind imediat dupa contract si procura de vanzare absoluta pentru logodnicul meu italian. dupa cateva luni s-a terminat partajul si am revenit in posesia bunului cumparat de noi pe numele meu.
stiu.........este cam complicat, dar am avut incredere in aceste persoane care atunci i-mi erau foarte apropiati si nimeni nu ar fi crezut ca se va intampla asac ceva:O :O :O
:slap: Si nu puteati preciza de la inceput?
Ori au invocat nulitatea ori au revocat-o?
Imi pare rau, nu cred ca ne scrieti cu actele in fata, pentru o situatie juridica e foarte important daca e revocare sau nulitate...
Asa incat, contactati in mod direct un avocat, repede, si aratati-i toate actele, ca asa, de la distanta, va contraziceti, nu merge...
Si va rog sa nu mai tipati la noi cu litere de tipar...
Mergeti sa prezentati cuiva situatia si actele, sa vada daca e una sau alta... nu ne putem da asa cu parerea... ca ar trebui sa analizam in baza unor informatii nereale..
De exemplu: revocarea procurii nu se cere, se face si gata!
Si altele...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate absoluta - anularea titlului de proprietate si, implicit, a actului de vanzare-cumparare mihail123 mihail123 Buna ziua, Un teren a fost instrainat acum ani de zile printr-o [b]procura cu drepturi depline (inclusiv vanzare)[/b]. In procura este trecuta [b]o suma ... (vezi toată discuția)
Mandat vanzare autoturism Andreea Istrate Andreea Istrate O persoana, proprietar al unui autoturism in valoare de aprox. 20.000 euro, i-a dat mandat unei alte persoane pentru vanzarea autoturismului la un pret cat mai ... (vezi toată discuția)
Procura speciala george.adi george.adi Buna ziua. Am o intrebare, daca ma poate ajuta cineva, am o cunostinta care a fost pacalita de o alta persoana, i-a dat o suma modica de bani pe un teren care ... (vezi toată discuția)