avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Retea de alimentare cu apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Retea de alimentare cu apa

Se da urmatoarea situatie i ncare ma aflu: Locuiesc la un bloc cu sobe unde nu exista asociatie de proprietari, care este format din demisol, etaj 1 s ietaj 2. Demisolul a fost initial uscator in care se afla si teava de alimentare cu apa a unui palier care are un robinet din care se inchide si deschide apa pe respectivul palier, dupa care a fost vandut de catre fostul R.A.G.C.L. unei familii si amenajat ca spatiu de locuit.
Problema mea este ca respectiva familie a umblat la robinet si a redus presiunea apei care imi da batai de cap (lipsa presiune apa la centrala termica de apartament si alte proibleme)
Am solicitat verbal acestei familii sa umble la acel robinet si sa dea drumul la apa, iar proprietarul mi-a raspuns ca daca vrea sau are chef. Cum pot sa rezolv aceasta problema ?
Oare e nevoie si posibil sa apelez la interventia politiei pentru a forta pe respectivul proprietar sa imi dea accesul la acel robinet pentru a rezolva cu presiunea apei ? Cum se poate proceda altfel ?
Cel mai recent răspuns: Adytzu72 , utilizator 21:49, 5 Iunie 2011
Buna ziua !
Cea mai buna varianta ar fi sa se gaseasca o modalitate de modificare a instalatiei respective . De asemenea ar fi fost bine daca aveati acces la contractul de vanzare-cumparare incheiat pt acel spatiu , pentru a vedea daca sunt precizate in acesta clauze privind reteaua de alimentare cu apa . Reducerea presiunii va afecteaza numai pe dvs. ? Care e motivul pentru acre reduce presiunea , este afectat respectivul proprietar in vreun fel ?
Nu este afectat pentru ca este teava comuna pentru cei 3 proprietari de pe palierul respectiv (demisol, etaj 1 ataj 2), iar cred ( nu am fost sa vad) ca proprietarul care are robinetul de la teava comuna in apartament are in casa robinet la reteaua proprie de apa.
A fost o situatie prin luna martie anul acesta cand s-a produs o spartura la teava din subsolul blocului care i-a afectat, dar nu portiunea din casa s-a spart cred ca asta ar fi motivul, dar nu ar avea nici o legatura una cu alta pentru ca nu s-a spart in casa si daca s-a spart ar fi trebuit sa discute cu toti proprietarii de pe palier sa fie schimbata din alt material.
Oricum o face din rautate, dar cred ca singura solutie sa gasim p firma sa schimbam reteaua de apa pe afara sau sa se desfiinteze acel robinet sa ramana doar robinetul de la intrare din bloc unde s-a montat apometrul de bloc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme instalatii apa elenazan elenazan Ma confrunt de ceva vreme cu o problema , pe teava de apa rece imi vine apa calda , chiar si in bazinul de la toaleta . S-a mai confruntat cineva cu asemenea ... (vezi toată discuția)
Bransament apa rece din coloana blocului(dupa apometru apa nova) abrassu abrassu Buna ziua Locuiesc intr-un bloc tip vila,pe scara sunt 11 apartamente cu al meu,de ceva vreme numai am presiune la apa rece,sunt singurul cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Lipsa presiune apa din cauza vecinului de dedesubt Ioanac93 Ioanac93 Buna ziua. Stau la etajul 4 intr-un bloc cu 4 etaje, deci la ultimul. Vecinul de sub mine a facut renovari si a schimbat teava de apa, de atunci eu ramanand ... (vezi toată discuția)