avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Doresc niste sfaturi cu privire la iesirea din indiviziune.
Este emis un titlu de proprietate cu cinci mostenitori pe el. Doi au murit. Unul nu are nici mostenitori. Cel ce nu are mostenitori s-a ocupat de teren pana acum 10 ani. De zece ani nimeni nu mai stie nimic de teren. Cel ce solicita nu ii cunoaste pe ceilalti mostenitori (nu mai stie unde sunt). Vrea sa iasa din indiviziune pe cale judecatoreasca.
Ce costuri implica acest lucru?
Unde trebuie sa depune cererea?
Are numai o copie de pe respectivul titlu. (dar este trecut pe acel titlu).
Cel mai recent răspuns: olgachelu , utilizator 20:32, 6 Iunie 2011
Pentru a obtine iesirea din indiviziune pe cale judecatoreasca este necesar ca reclamantul (cel care vrea sa iasa din indiviziune) sa arate in cererea de partaj persoanele intre care urmeaza a se face imparteala ,titlul pe baza caruia se cere imparteala,toate bunurile supuse impartelii potrivit art.673 Cod procedura civila.Daca reclamantul nu cunoaste domiciliul paratilor acesta va trebui sa faca dovada ca a depus toate diligentele necesare pt aflarea domiciulului celorlalte parti pt a putea sa se faca citarea partilor prin publicitate care se face conform art.95(2)CPC.Cererea de chemare in judecata se va introduce la instanta de judecata in raza careia se afla imobilul.
actiunea o va depune la judecatorie. va trebuie sa indice toti mostenitorii si domiciliile lor. va mai achita o taxa de 3% din valoarea terenului.
Cu privire la cei 3%, cum se determina valoarea terenului daca acesta nu se va vinde. Sunt niste preturi de catalog care se pot afla de undeva (poate online). Aceste taxe se platesc inainte?
Nu mi se pare normal atata timp cat statul a facut aceste titluri (pentru mai multi mostenitori) si acum ii poarta pe drumuri si le ia si banii.
"Daca reclamantul nu cunoaste domiciliul paratilor acesta va trebui sa faca dovada ca a depus toate diligentele necesare pt aflarea domiciulului celorlalte parti pt a putea sa se faca citarea partilor prin publicitate care se face conform art.95(2)CPC"- ce presupune concret acest lucru.


in primul rand pentru o astfel de actiune in instanta aveti nevoie de un specialist.in speta un avocat.acesta va sti ce sa faca pentru a va ajuta.taxa de timbru se poate plati printr-o evaluare a terenului facuta de dvs.in acest sens puteti cauta pe net cam care este valoarea in zona unde aveti terenul si in functie de aceasta sa-l evaluati.urmand ca in instanta sa puteti cere o expertiza care sa aiba ca obiect determinarea valorii reale a terenului.
pentru domicilii puteti merge la evidenta populatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acţiune de ieşire din indiviziune razvi_09 razvi_09 Bună ziua! Sunt moştenitorul unei cote de 1/4 dintr-un teren şi a pasivului legat de acesta - 4.000 lei (impozite şi alte datorii), fiind formulată în ... (vezi toată discuția)
Succesiune-mostenire . -Valy- -Valy- Buna ziua. Bunicul meu din partea tatalui a avut trei copii - tatal meu si doua fete. In timpul vietii a facut inpreuna cu bunica un act de vindere si cump. ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune si drepturile coproprietarilor. ContSters173109 ContSters173109 Sunt coproprietar pe un imobil casa si teren,impreuna cu alti doi coproprietari,in cote egale de 1/3,imobil dobandit prin contract v-c,autentificat la Notariat ... (vezi toată discuția)