Buna ziua.
Bunicul meu din partea tatalui a avut trei copii - tatal meu si doua fete. In timpul vietii a facut inpreuna cu bunica un act de vindere si cump. cu clauza de intertinere prin care le lasa parintilor mei casa si anumite supr de teren.
La cele doua fete a lasat prin intelegere verbala cu acestea anumite supr de teren.
Una din ele a avut trei copii si din pacate a decedat in urma cu 7 ani .
Parintii mei ar vrea sa faca mostenirea dupa bunicu dar exista o anumita problema : despre una din fetele acestei matusi decedate nu se mai stie nimic de mai mult timp.
Daca mostenitorii respecta "inparteala" facuta de bunici si se prezinta sa faca demersurile necesare se poate cita persoana respectiva in lipsa catava termene si apoi cei prezenti sa finalizeze procedra.
Evident din partea acestei matusi se vor prezenta ceilalti doi copii.
Cum putem afla noi daca aceasta persoana mai este sau nu in tara, daca ea si-a parasit domiciliu si nu a mai dat nici un semn de viata. Suntem obligati sa o gasim noi sau exista anumite proceduri in astfel de cazuri:anunturi prin presa locala etc pt a se prezenta la procese????
Exista o solutie foarte simpla: sa va prezentati la un notar public din raza teritoriala a ultimului domiciliu al defunctului si sa solicitati dezbatarea succesiunii cu indicarea tuturor mostenitorilor legali. Notarul ii va cita si va dezbate succesiunea conform prevederilor legale si cotelor prevazute de Codul Civil si legile speciale. Orice "imparteala" fara acte facuta de bunicul nu are decat valoare morala ! Notarul va va explica cu lux de amanunte cum sta treaba cu "imparteala"
Succes!
buna ziua!
in acesta situatie veti dezbate succesiunea direct in instanta, pe cale notariala nu este posibil.
o veti cita pe matusa la ultimul domiciliul cunoscut, veti face demersuri in sensul ca ati facut demersuri pt aflarea domic acesteia, iar instanta va incuviinta citarea prin publicitate.
ART. 95
Când reclamantul învederează că, deşi a făcut tot ce i-a stat în putinţă, nu a izbutit să afle domiciliul pârâtului, preşedintele instanţei va dispune citarea acestuia prin publicitate.
Solicitati instantei sa faca o adresa la Serviciul de evidenta a persoanei si daca nici asa nu o veti gasi citati-o prin publicitate intr-un ziar .O data efect si cit prin publicit, veti putea sa va judecati fara lipsa de procedura.