Buna! Situatia este complicata, asa ca trec direct la subiect: Doamna M.M. impreuna cu sotul dansei M.I. au construit in curtea parintilor sotului in anul 1996 o casa de locuit avand doar un accept verbal al proprietarilor si neavand autorizatie de constructie. In aceasta casa au locuit acestia impreuna cu cei 2 copii ai lor. Incercand sa intre in legalitate cu casa, cei doi soti s-au lovit de opozitia fratilor sotului care au influentat si parintii in acest sens. In anul 2006 sotul M.I. a decedat iar sotia neavand mijloace materiale sa isi intretina copiii, a plecat sa munceasca in Italia. In acest timp, a trimis bani pentru modernizarea si utilarea completa a casei, pentru intretinerea copiilor liceeni care au continuat sa locuiasca in respectiva casa pana la terminarea scolii cand au mers la mama lor in strainatate. Acestia au revenit in fiecare vara acasa, nefiind probleme. In vara anului 2010, la revenirea in casa, doamna M.M. a inceput sa fie terorizata de cumnatii ei prin taierea alimentarii casei cu, curent electric si apa, ajungandu-se pana la interzicerea accesului in curte si casa. Vazand situatia creata doamna M.M. a deschis proces civil pentru a i se recunoaste un drept de superficie asupra casei. Dupa ce i-au interzis accesul, avand teama ca doamna M.M. va castiga in instanta, rudele au trecut la spargerea geamurilor casei, inundarea acesteia cu apa, luarea bunurilor din casa, ajungand pana la chemarea de buldozere care au distrus locuinta. La toate manifestarile lor, M.M. nu a ramas indiferenta, chemand in repetate randuri politia si depunand plangeri impotriva acestora. In prezent situatia este in felul urmator: exista suspendarea procesului civil, efectuarea de plangere penal pentru distrugere unde se cer despagubiri; dupa o cercetare penala defectuasa unde nu s-au audiat toti martorii propusi de partea vatamata, s-a dat scoaterea de sub UP insa fata de socrul doamnei M.M. pe motiv ca acesta are 80 de ani, asta deoarece copii dansului l-au indicat ca unic vinovat pe el, un om care deabea se misca, afirmand in declaratii ca ei au demolat citez "o magazie veche care devenise focar de infectie cu acceptul tatalui lor" . Fata de cei 4 frati care sunt vinovati s-a dat NUP pe motiv ca nu exista probe. Mai mentionez ca la dosar exista: fotografii doveditoare cu casa, chitante pe numele celor doi soti care dovedesc cumpararea de materiale de constructie, de bunuri folosite la mobilarea si utilarea casei, declaratii ale unor martori in favoarea pagubitei si a copiilor acestora cu privire la bun. Acum am facut plangere la prim procuror pentru a se relua cercetarile. As dori sa stiu daca ati mai auzit de o astfel de speta sau una asemananatoare, care ar fi sansele de reusita si ce alt ceva am putea intreprinde pentru a se ajunge la un rezultat favorabil. Nu pot sa cred ca in Romania cineva ramane fara agoniseala de o viata si nu se poate face nimic! Va multumesc, cu respect Elena.
D-na, mergeti la Prim Procuror in audienta si aratati exact ce ati postat aici pe forum. Si sa aratati Nr. de dosar al parchetului si interesativa din scurt de evolutia cercetarilor. In situatia daca si la reloarea cercetarilor se da tot NUP atunci in termen de 15 zile va adresati cu "plangere impotriva Ordonantei procurorului de neincepere a urmaririi penale". In fata instantei de fond puteti propune martorii de care ati facut vorbire ca politia nu a dorit sa-i audieze, deasemeni depuneti si alte probe (facturi, bonuri fiscale.), puteti sa cereti si UP si pentru furt calificat.. Va fi o solutionare cam greoaie.. dar se va face limina..succes:((
nu aveti temei de drept pt cererea pt reluarea cercetarii penale. trebuia sa faceti plangere la prim procuror impotriva solutiei date de procurorul de caz si apoi plangere in instanta.
Poate m-am exprimat eu gresit, imi cer scuze. Ultima plangere care am facut-o acum este la prim procuror impotriva solutiei date de procurorul de caz. Prin aceasta cerem si reluarea cercetarilor. Va multumesc.
ati actionat legal. asteptati comunicarea solutiei la plangerea dvs si apoi depuneti plangere in instanta. faptul ca se invoca varsta inaintataa faptuitorului ca motiv pt a nu raspunde penal este halucinant si ilegal.