avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... posibila greseala in buletin - cum ma afecteaza in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

posibila greseala in buletin - cum ma afecteaza in dezbaterea succesiunii?

daca am gresit ceva in buletin se da amenda?
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 19:38, 7 Iunie 2011
Adica cum sa gresiti ceva in buletin? D-voastra sunteti persoana care l-ati completat sau sunteti posesorul lui?
Formulati cerere de rectificare a actului de identitate.
in data de 10.02.2011, mi-am schimbat buletinul ca se expirase, am scris toate datele cum ar fi sat halceni com sipote, si in buletin imi apare sat sipote si com sipote, azi am fost la evidenta populatiei si i-am zis ca-i gresit si ca nu e scris satul meu adica halceni ci sipote, imi zice ca in certificatul meu de nastere asa scrie sipote.
In sipote m-am nascut,dar in halceni e satul meu, ca i-am zis ca toti fratii mei sunt din halceni numai eu din sipote. Ce pot sa fac? Imi trebuie buletinul pentru mostenire si n-o sa pot rerzolva nimic daca nu am satul meu trecut in buletin.ce ar trebui sa fac?multumesc!!
Verificati certificatul de nastere. Daca scrie sat Sipote ca loc de nastere in certificat e in regula. Important este ca in cartea de identitate sa fie informatiile corecte in general (adica, sa corespunda datele din cartea de identitate cu cele din certificatul de nastere).

Pentru a dezbate mostenirea nu are importanta locul nasterii – important este sa aveti drept la mostenire.
luminita47 a scris:

Imi trebuie buletinul pentru mostenire si n-o sa pot rerzolva nimic daca nu am satul meu trecut in buletin.ce ar trebui sa fac?multumesc!!

N-are relevanta la dezbaterea succesiunii ce sat aveti trecut in buletin, oricum prezentati certificatul de nastere ca act de stare civila. Rezolvati-va linistita problemele, buletinul e OK.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume de familie scris gresit ioanaDD ioanaDD buna ziua.Numele de familia al tatalui meu este cu A,iar al meu este cu I,au gresit o litera.In caz de o mostenire sau acte,ceva, poate fi vreo problema? (vezi toată discuția)
Cnp gresit!! maria tofan maria tofan Persoana in varsta ,dupa ce detine un B.I foarte multi ani cu CNP-ul gresit-in loc de cifra 3 este trecuta cifra 8, abia acum ,la o farmacie i se spune ca are ... (vezi toată discuția)
Acte gresite elenasarpe elenasarpe buna ziua ! as avea si eu cateva intrebari legate de actele de identitate gresite! 1) - pe certificatul de nastere este trecut un cnp gresit care nu are ... (vezi toată discuția)