avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarare de incredintare a minorului,fara casatoria ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarare de incredintare a minorului,fara casatoria parintilor

buna seara,am un copil de 3 ani,pe care-l cresc singura de 2 ani si8 luni.nefiind casatoriti,tatal copilului nu-i plateste pensie alimentara,neavand nici un ajutor din parea lui,fiind total neineresat,nici nu o viziteaza.am sanse sa mi se acorde hoararea jud fara recurs?si cat dureaza procesul?multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:46, 19 Iunie 2011
Aveti binenteles sanse sa vi se incredinteze copilul si sa fie obligat tatal la plata pensiei de intretinere in favoarea copilului, un drept la care nu puteti renunta. Nu va poate garanta nimeni ca nu se vor exercita caile legale de atac ... asta depinde doar de tatal copilului, daca o sa atace sau nu hotararea care se va pronunta.
Formulati actiune de incredintare a minorului si stabilire a pensiei in favoarea acestuia.
In cadrul actiunii este necesar sa dministrati probe din care sa rezulte dezinteresul tatalui fata de minor si lipsa sprijinului material de la data nasterii sale.
Probe:-inscrisuri, martori, interogatoriu si ancheta sociala.
Hotararea de incredintare a minorului poate fi atacata cu 2 cai de atac-apel si apoi recurs, prin urmare este dreptul dar in acelasi timp si optiunea paratului de uza de acestea sau nu, in masura in care considera ca hotararea instantei de fond este netemeinica si nelegala.
Angajati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs iulik800 iulik800 Buna ziua tuturor,in urma unei hotarari cu incredintare minor catre mama,tatal poate face recurs in timp de 30 de zile,tin sa precizez ca el nu sa prezentat la ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor conpama conpama Am si eu o intrebare legata de pensia de intretinere: Am divortat in 2009si, pentru ca nu am specificat in intimpinare data de la care sa se plateasca pensia ... (vezi toată discuția)
Custodie bebelus 2 luni alinachr alinachr Buna seara, Problema mea e urmatoarea, eu si prietenul meu avem impreuna un baietel de 2 luni (are numele lui). Din varii motive pe care nu le detaliez aici, ... (vezi toată discuția)