avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Se poate contesta un PUZ?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Se poate contesta un PUZ?

Buna ziua,
Detin un imobil in sectorul 4 si cu ceva timp in urma am constatat ca drumul de acces de la imobil la soseaua publica a fost parcelata in loturi cu descrierea "constructie:drum in proprietate , loc de parcare" conform cu extrasul de carte funciara.Specific ca atat eu cat si vecinii mei (suntem 8 la numar) si care folosim acest drum de acces de foarte multi ani nu avem nici o servitute trecuta pentru proprietati , dar in planurile cadastrale ale fiecaruia avem trecut drumul de acces.Primaria de sector vrea sa se spele pe maini si ne trimite la primaria generala sa contestam in instanta PUZ-ul.
Intrebarea mea este:intra in competenta primariei de sector sa anuleze autorizatiile de constructie pentru aceste locuri de parcare?Si daca da, carui serviciu din primarie sa-i solicitam acest lucru?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 17:14, 19 Iulie 2008
Legea 350 din 6 iulie 2001, privind amenajarea teritoriului si urbanismul
Art. 22
(1) Consiliul judetean stabileste orientarile generale privind amenajarea teritoriului si organizarea si dezvoltarea urbanistica a localitatilor, pe baza
planurilor de amenajare a teritoriului si de urbanism. In acest scop coordoneaza activitatea consiliilor locale si le acorda asistenta tehnica de specialitate.
Art. 27
(1) In indeplinirea atributiilor sale in domeniul amenajarii teritoriului si al urbanismului consiliul local utilizeaza informatii din toate domeniile de activitate economico-sociala
Art. 39
(1) In sensul prezentei legi, prin documentatii de amenajare a teritoriului si de urbanism se
intelege planurile de amenajare a teritoriului, planurile de urbanism, Regulamentul general de urbanism si regulamentele locale de urbanism, avizate si aprobate conform prezentei legi.
Art. 56
(1) Avizarea si aprobarea documentatiilor de amenajare a teritoriului si de urbanism se fac de
catre autoritatile si organismele centrale si teritoriale
interesate, potrivit prevederilor anexei nr. 1 la prezenta lege.
(2) Precizarea continutului documentatiilor care se supun avizarii, precum si a emitentilor de
avize pentru fiecare categorie de documentatii se va
stabili prin ordin al ministrului lucrarilor publice, transporturilor si locuintei.
(3) Avizarea documentatiilor de interes general - toate categoriile din domeniul amenajarii teritoriului, precum si din domeniul urbanismului (cu exceptia Planului urbanistic de detaliu) - se face fara perceperea unor taxe.
Art. 67
Dispozitiile referitoare la categoriile de documentatii de amenajare a teritoriului si de urbanism, competentele de avizare si de aprobare a acestora, cuprinse in Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii si unele masuri pentru realizarea locuintelor, republicata, cu modificarile ulterioare, precum si orice alte prevederi contrare prezentei legi se abroga.
Art. 68
- Anexa nr. 1 cuprinzand categoriile de documentatii in domeniul amenajarii teritoriului si
urbanismului, competentele de avizare si de aprobare a acestora, precum si anexa nr. 2 cuprinzand termenii de specialitate utilizati in cuprinsul legii fac parte integranta din prezenta lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arhitect sef primarie....poate ma juta si pe mine cineva... mihaita10 mihaita10 Buna ziua, Am terminat Facultatea de Stiinte Juridice in 2000 (5 ani), m-am angajat la Primaria unui orasel infiintat in 2004 cu o populatie de 13500 pe ... (vezi toată discuția)
Responsabil urbanism deliuta deliuta Stie cineva, responsabilul cu urbanismul din cadrul unei primarii de comuna, se reinacadreaza ca,, sef de birou\" conform Legii 50/1991 republicata , cu modif. ... (vezi toată discuția)
Plan de urbanism zonal puz doru51 doru51 Buna ziua Dorind parcelarea unui teren pentru constructie de locuinte individuale si fiind necesar intocmire de PUZ ,Consiliul judeten,sectia urbanism mi-a ... (vezi toată discuția)