avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... reziliere contract servicii internet
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

reziliere contract servicii internet

Buna ziua,
in anul 2008 am incheiat un contract servicii internet cu o firma, durata contractului fiind de 12 luni, cu prelungire automata cu acordul partilor ( prelungire lunara).
in decembrie 2010, a fost sistat serviciul pentru neplata.
in luna martie 2011 am solicitat reluarea serviciilor, cu obligativitatea sa platesc luna restanta, adica luna decembrie.
Am fost anuntat ca trebuie sa platesc nu numai luna decembrie ci si lunile ianuarie, februarie si martie.
e corect acest lucru?
de ce trebuie sa platesc un serviciu de care nu m-am folosit?
tinand cont ca nu am mai platit din luna decembrie 2010, iar contractul a fost incheiat in 2009 pentru o perioada de 12 luni, mai sunt obligat sa platesc? ....vreau sa reziliez contractul.


Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 01:06, 7 Iulie 2011
In decembrie nu ati mai beneficiat de internet pentru ca nu ati platit dar contractul nu a fost "rupt", dumneavoastra fiind legat de firma respectiva pana va plateati datoria pe decembrie + toate lunile pana la data platii. Chiar daca nu doreati sa reluati serviciul de net in martie, si de exemplu va duceati sa va achitati datoria pentru decumbrie in luna august, sa zicem, ei va puneau sa platiti decembrie+toate lunile, inclusiv august. Daca plateati aceste sume pe loc scapati numai cu atat, daca , sa zicem plateati in noiembrie, va mai adaugau inca trei luni la plata.
in decembrie 2010, cand nu am mai platit, contractul era " expirat" de 11 luni.
s-a facut cerere verbala pt reziliere, in momentul in care am fost pus sa platesc un serviciu de care nu am avut parte.
Pai cum era expirat. Spuneat ca se prelungeste automat, luna de luna cu acordul partilor. Deci faptul ca dumneavoastra tot ati platit, si am inteles ca ati platit corect, asa cum trebuia, luna de luna pana in noiembrie, asta inseamna ca v-ati dat acordul.
Si inca un sfat general. Nu mai lucrati niciodat verbal. Faceti acolo o hartie in dublu exemplar, chiar si de mana, pe care s-o inregistrati si la ei. Dovada!
am gasit un articol intr-o lege care spune ca cel care ofera serviciul, in momentul in care expira perioada de contract, acesta se prelungeste in conditiile in care beneficiarul serviciului este notificat in scris ca a expirat perioada contractuala si ca se prelungeste pana in momentul in care beneficiarul solicita in scris, respectand termenul de 30 zile, rezilierea contractului.
Ne puteti dezvalui numarul legii si anul intrarii in vigoare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Upc – prelungirea contractului fara instiintare andrei256 andrei256 Va rog sa ma ajutati in solutionarea problemei mele cu UPC-ul. Am avut contract cu UPC din 16.06.2007, pentru cablu si internet, pt un an de zile. In ... (vezi toată discuția)
Prelungirea contractului fara instiintare andrei256 andrei256 Va rog sa ma ajutati in solutionarea problemei mele. Am avut contract cu [editat] din 16.06.2007, pentru cablu si internet, pt un an de zile. In 4.12.2007, am ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract internet gabrielq gabrielq Buna ziua, In octombrie 2007 am incheiat un contract de internet cu [editat] pentru o perioada de 2 ani. Acum cateva zile am mers la magazinul lor pentru a ... (vezi toată discuția)