avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimb de terenuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimb de terenuri

As dori sa stiu daca,dupa adoptarea unei hotarari in Consiliul Local cu privire la aprobarea schimbului de terenuri intre Primarie si o persoana fizica,este necesar ca persoana fizica sa mearga la notar pentru autentificarea actului.
Este necesara o vizita la notar si pentru ce,daca exista hotarare a consiliului local,valabila a schimbului de terenuri?
Va multumesc pt.timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: cri_secret_ina , utilizator 23:24, 7 Iunie 2011
Obligatoriu HCL trebuie concretizata intr-un contract de schimb, incheiat la notariat. In cadrul HCL trebuie desemnata persoana care va reprezenta localitatea, prin Consiliul local, la semnarea contractului de schimb (de regula, primarul).
Actele cu privire la terenuri si case trebuie sa indeplineasca anumite conditii de fond si forma, prin lege, din acest motiv este necesara prezenta la notar, pentru ca aceste inscrisuri trebuie sa fie facute in forma autentica.
=D>Va multumesc pt.raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primaria la notar Irina Carina Irina Carina [i]Buna seara poate ca nu este bine posta subiectul dar o mica si scurta intrbare am si eu. Primaria poate incheia acte de vanzare cumparare pentru un teren ... (vezi toată discuția)
Pamant vandut de doua ori,odata cu chitanta si apoi cu contract de vanzare cumparare,la persoane diferite Mariam19 Mariam19 O persoana fizica,A C a vandut in anii 90,unei alte persoane fizice R B 1000 mp teren,cu o chitanta de mana,cu martori,sotia si fata cumparatorului,fara a fi ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat Apollo_ro Apollo_ro Buna ziua. Va rog ajutati-ma cu o solutie pentru urmatoarea problema. Am in folosinta o masina, proprietate a tatalui meu. Vreau sa obtin un loc de parcare ... (vezi toată discuția)