avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pamant vandut de doua ori,odata cu chitanta si apoi cu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pamant vandut de doua ori,odata cu chitanta si apoi cu contract de vanzare cumparare,la persoane diferite

O persoana fizica,A C a vandut in anii 90,unei alte persoane fizice R B 1000 mp teren,cu o chitanta de mana,cu martori,sotia si fata cumparatorului,fara a fi incheiat vreun alt document in fata unui organ,dupa accea in 2010,a vandut cu contract de vanzare cumparare ,aceeasi bucata de teren unei alte persoane,CC ,care doreste sa construiasca o casa.Intrebare,in eventualitatea unui proces,CC poate sa piarda dreptul de proprietate?Mentionez ca CC are scoasa autorizatie de constructie,
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2020
Mariam19, utilizator
Buna ziua,

La cum ați expus situația deduc ca in extrasul de carte funciară figurează CC. Corect? Contractul încheiat cu CC este autentificat de notar? Pentru terenuri chiar și in 1990 era necesară forma autentica a înscrisului care consfinteste tranzacția, deci, chitanța și martori nu sunt înscrisuri suficiente pentru dobândirea dreptului de proprietate, daca CC este trecut in CF și contractul încheiat cu CC este autentificat de notar. Oricum, in cazul unui litigi recomand chemarea in garanție a vânzătorului.
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2020
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufructul viager dey_23 dey_23 Buna ziua, In 2002 am cumparat un imobil de la parintii mei ,in contractul de vanzare -cumparare este clauza cu uzufructul viager al parintilor. Parintii ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren extravilan lili ticala lili ticala Am cumparat in 2001 un teren de 1ha(extravilan) in baza unei conventii(intre mine si vanzator)in prezenta a 2 martori;as dori sa ma intabulez,deoarece ... (vezi toată discuția)
Ajutor insolventa Sergiu198906 Sergiu198906 Se da urmatoarea situatie: Intr-un sat, un proprietar asupra unui teren mai mare vinde unei societati S.R.L o bucata de teren. Terenul vandut este inconjurat ... (vezi toată discuția)