avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Factura servicii externe catre platitor de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Factura servicii externe catre platitor de TVA

PFA-ul la norma de venit emite facturi intra-comunitare catre o firma din UE fara a puneTVA pe factura, firma intra-comunitara urmand sa faca taxare inversa.

Intrebare: Firma intra-comunitara care aplica taxarea inversa are costuri suplimentare in afara de suma inregistrata pe factura fara TVA?

Se schimba ceva in cazul in care firma care plateste factura de servicii este din SUA? Adica poate firma din SUA sa aplice taxarea inversa in relatia cu un PFA prestator de servicii din Romania?
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2011
alexberi, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexberi , utilizator 14:03, 7 Iunie 2011
PFA este platitor TVA intracomunitar sau normal, pentru depasirea cifrei de afaceri ? Dintr-o intrebare anterioara nu reiese acest aspect.
PFA-ul din Romania este platitor de TVA normal si presteaza servicii catre o firma platitoare de TVA din SUA.
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2011
alexberi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere de la societate neplatitoare tva la societate platitoare de tva Tdorneanu Tdorneanu Buna ziua, Am o firma care e neplatitoare de TVA cu activitati comerciale de consultanta. Vreau sa dezvolt aceasta firma astfel incat sa cumpar din spatiul ... (vezi toată discuția)
Cum putem face achizitii din eu fara sa platim tva-ul acolo? alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca imi poate explica cineva. O firma care presteaza servicii in strainatate, face diverse achizitii si plati acolo in ... (vezi toată discuția)
Declaratia 300 - unde trec prestarile de servicii intracomunitare in care beneficiarul face taxare inversa? alexberi alexberi 1. Pentru Declaratia 300 - unde se trec prestarile de servicii intracomunitare in care beneficiarul face taxare inversa? Furnizorul serviciilor este din ... (vezi toată discuția)