avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Amanarea somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Amanarea somajului

Buna ziua,

o intrebare si mare problema, cu noile disponibilizari de CFR Marfa , am un parinte care a lucrat 34 de ani ca laborant la cfr , e acum i s-a spus ca cu data de 4 iulie va fii eliberat din functie intrand in somaj, as dori sa stiu ce posibilitati ar avea sa mai amane somajul , deoarce in Septembrie ii se va depune dosarul de pensie. concediu medical, concediu de odihna..? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:10, 7 Iunie 2011
1. Parerea mea este sa intre in somaj pentru ca perioada de somaj este perioada de cotizare la pensie. Eu zic ca merita stea degeaba acasa doua luni, inainte de a fi pensionar.
2. Daca acum este in perioada de preaviz si va avea concediu medical atunci preavizul se suspenda si se reia, de unde a ramas, dupa incetarea concediului medical.
Va multumes Domnule Valeriu ,

dar nu ar afecta la calculatia pensiei somajul sau concediu medical? oricum vad ca azi guvernul vrea sa se imprumute iar pt. pensi si salarii.

va multumesc.
1. Influenta este foarte mica. Doua luni la o viata de munca este ca o picatura intr-un ocean.
2. Si, apoi, sanatatea face mai mult decat 2-3 lei in plus la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical in preaviz raducu23 raducu23 De curand mi-am dat demisia de la locul de munca si acum sunt in perioada de preaviz dar au intervenit unele probleme care le-am explicat angajatorului si nu a ... (vezi toată discuția)
Preaviz carmenistan carmenistan Buna ziua, Sint un salariat care urmeaza a fi disponibilizat in urma restructurarii de la CFR.Marfa deoarece unitatea in care lucram deocamdata se va ... (vezi toată discuția)
Probleme in caz de disponibilizare cf. art.65, alin1 cm puideurs puideurs Buna ziua, Am 2 probleme, va rog frumos sa ma ajutati: 1. Un angajat este instiintat (prin decizie) ca urmeaza a fi disponibilizat la expirarea celor 20 zile ... (vezi toată discuția)