avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inscriere in carnetul de munca in baza unei hotarari ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inscriere in carnetul de munca in baza unei hotarari judecatoresti-acte necesare

Buna ziua.
Speta pe care vreau sa v-o prezint este urmatoarea: prin hotarare judecatoreasca irevocabila, instanta a constatat existenta raporturilor de munca intre reclamant si parata pentru perioada 2008-2009, obligand parata - societate comerciala - la efectuarea mentiunilor necesare in carnetul de munca al reclamantului.
Parata a intrat in faliment, iar noi in calitate de lichidator judiciar am purtat corespondenta cu ITM pentru a vedea documentele necesare in vederea punerii in executare a sentintei, ITM comunicand ca este nevoie de: decizii, state de plata si hotararea judecatoreasca.
In momentul in care ne-am prezentat la ITM cu documentele mentionate mai sus, ni s-au cerut si: contract de munca pe perioada determinata, decizie de incetare.
Nu vad cum as putea incheia un contract de munca in 2011 pentru perioada 2008-2009, si nici nu vad de ce as face-o atata vreme cat exista o hotarare judecatoreasca prin care se constata existenta raporturilor de munca.
Daca aveti sugestii ori v-ati confruntat cu o situatie asemanatoare, va rog sa imi raspundeti.
Cel mai recent răspuns: iuliainstant , utilizator 15:18, 6 Iulie 2011
Buna seara!in aceeasi situatie ma aflu si eu cu fosta firma la care am lucrat timp de 6 luni fara sa mi se faca angajarea.Am dat firma in judecata si acum pe data de 27 mai am primit acasa prin posta sentinta pe care scrie ca este definitiva si executorie cu drept de recurs 10 zile.Va rog sa imi spuneti daca stiti cumva cum poate deveni acea sentinta irevocabila si cum se procedeaza unde trebuie sa merg cu ea si in cat timp????Mentionez ca pe hotarare mi s-a aprobat tot ce am cerut adica trecerea vechimii in cartea de munca pe perioada lucrata si plata tuturor contributiilor de catre angajator.=D>
@ iuliainstant
Trebuia sa va spuna de la inceput ca este nevoie si de c.i.m. , nu numai de acele acte... Posibil ca in dispozitivul hotararii sa nu existe toate elementele care se pot trece in carnetul de munca ... mergeti la serviciul Juridic din cadrul ITM-ului si vedeti ce spun sau ce solutie ofera pentru a lamuri acest impediment.

@ blareanabel
hotararea devine irevocabila numai daca nu se depune recurs in termenul de 10 zile de la comunicarea hotararii sau daca se depune recurs , acesta este solutionat de catre instanta de recurs.
Hotararea este executorie, prin urmare, puteti s-o puneti in executare dar cu riscul intoarcerii executarii daca in recurs veti pierde litigiul.
CIM, ca orice contract, presupune acordul de vointa al partilor, or eu am o hotarare judecatoreasca irevocabila, pe care vreau s-o execut de bunavoie.
Cum mai pot incheia legal un contract in iunie 2011 pentru perioada 2008-2009? Poate ma mai trezesc si cu niste amenzi uriase. Si, oricum, as crede ca o hotarare judecatoreasca are cel putin atata forta juridica cat si un contract.
Angajarea nu se face in baza unei hotarari judecatoresti, ci a unui c.i.m. ... asadar este nevoie de acel c.i.m.
Hotararea judecatoreasca , in acest caz, este o hotarare in constatare a perioadei lucrate la acel angajator.
Multumesc pt. raspunsuri.
In cele din urma am rezolvat, cu hotararile judecatoresti, state de plata si decizii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare hotarare - conflict de drepturi mimi_elena mimi_elena Buna ziua! As dori sa stiu care este termenul de prescriptie a unei hotarari privind conflictele de munca, data in anul 2005. Mai exact Hotararea a fost data ... (vezi toată discuția)
Cine face inscrisurile in carnetul de munca dupa un proces? niculinapopa niculinapopa Buna seara, Am avut un litigiu de munca pe care l-am castigat irevocabil in data de 15 oct 2012. Salariul meu ar fi trebuit sa fie de 1652 lei/luna fata de ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca pe perioada determinata CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT Ma confrunt de ceva vreme cu o mare dilema in privinta contractelor individuale de munca pe perioada determinata ... Mai pe scurt, un inspector de la ITM mi-a ... (vezi toată discuția)