avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... executare hotarare - conflict de drepturi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

executare hotarare - conflict de drepturi

Buna ziua! As dori sa stiu care este termenul de prescriptie a unei hotarari privind conflictele de munca, data in anul 2005. Mai exact Hotararea a fost data in sedinta publica din 13 februarie 2005, cu drept de recurs in 10zile de la comunicare, redactata in data de 10 martie 2005, devenita Definitiva si irevocabila in data de 18.04.2005 (nu s-a formulat recurs). Hotararea obliga intimata (angajatorul) sa plateasca despagubiri salariale pentru perioada 1.08.2005 - 9.09.2005, precum si anularea deciziei de desfacere a contractului de munca cu art. 61, lit. a) CM. Anularea deciziei de desfacere a contr. de munca, daca este nula cum se poate modifica in carnetul de munca? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:44, 2 Martie 2009
Dreptul de a cere executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a cere executarea silită.
Intrucat termenul de prescriptie s-a implinit (18.04.2008), hotararea judecatoreasca nu mai poate fi pusa in executare.

Pe baza actului care a hotărît anularea acestei măsuri, se va înscrie pe primul rind liber in carnetul de munca " anulat decizia nr. .... de desfacere a contractului de munca de la poziţia nr. .....".
:O Nu inteleg...prin hotararea definitiva si irevocabila din data de 18.04.2005 s-a obligat angajatorul sa plateasca drepturile salariale pentru perioada 1.08.2005 - 9.09.2005. Ceva este gresit , ori procesul s-a incheiat in 2006 , ori perioada pentru care s-a stabilit plata drepturilor salariale este in 2004.
Imi cer scuze pentru greseala. Hotararea s-a dat in data de 13 februarie 2006, si a devenit definitiva si iregvocabila in data de 18.04.2006. Deci se ia termenul de prescriptie 3 ani de la data devenirii irevocabile, nu cand a fost data ( 13.februarie 2006)?. Executorul la care am fost mi-a zis ca termenul limita a fost 13 februarie 2006. Un avocat mi-a zis ca termenul este 18 aprilie 2006. De aceea as mai dori o informatie concreta si reala. In cazul in care termenul nu s-a prescris cum ar trebui sa procedez?

"Pe baza actului care a hotărît anularea acestei măsuri, se va înscrie pe primul rind liber in carnetul de munca " anulat decizia nr. .... de desfacere a contractului de munca de la poziţia nr. .....". "
ITM-ul ar trebui sa faca aceasta modificare, nu? Precizez ca am dus hotararea la ITM, si nu au vrut sa o ia in considerare. Au zis ca modificarea o fac doar daca angajatorul duce o naoa decizioe de desfacere.
Va multumesc mult pentru intelegere

Ultima modificare: Luni, 2 Martie 2009
mimi_elena, utilizator
Termenul limita este 13 februarie 2009, intrucat hotararile pronuntate in prima instanta in litigiile de munca sunt executorii de drept.... scuze pentru eroarea din mesajul anterior.

Modificarea o face ITM-ul ... trebuie dusa o noua decizie de incetare a c.i.m., intrucat daca prima decizie de concediere a fost anulata de catre instanta inseamna ca aveti c.i.m. este in vigoare si este necesara o noua decizie de incetare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces castigat dupa concediere ContSters176124 ContSters176124 Buna ziua,in urma cu aproximativ 2 ani mi-a fst incheiat contractul de munca la firma la care lucram in acea perioada cu litera 61 a.Am considerat nedreapta ... (vezi toată discuția)
Plata drepturi salariale si reintegrare la serviciu klaus_io klaus_io Buna ziua! Am fost angajata la o societate si timp de 5 luni nu mi-a mai dat salariu si dupa mi-a desfacut contractul de munca in februarie 2010. Am actionat ... (vezi toată discuția)
Inscriere in cartea de munca anonim anonim Vezi prevederile Ordinului nr. 136/1976 de aprobare a metodologiei de intocmire a carnetului de munca: - pct. 4: "Daca o persoana nu a activat din cauza ... (vezi toată discuția)