avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Act constitutiv
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Act constitutiv

Cum se poate trata urmatoarea speta? In acelasi act constitutiv sunt prevazute urmatoarele: Deciziile se iau cu majoritate de 67% si o alta: daca din 5 membrii ai CA sunt prezenti doar 4 si e vot egal presedintele are drept de veto.
Cel mai recent răspuns: lucicaB , utilizator 20:34, 7 Iunie 2011
Decziile se iau cu majoritatea de 67%- se interpreteaza in sensul ca din 100 % voturi, decizia se aproba cu votul "pentru " daca au votat "pentru" 67% din drepturile de vot.
Dupa parerea mea modul de vot in CA este ambiguu, intrucat votul procentual se stabileste numai pentru Adunarile Generale ale Actionarilor. Trebuia precizata si care "majoritate"..a celor prezenti sau a tuturor drepturilor de vot.
Daca din 5 membrii ai CA sunt prezenti doar 4 si e vot egal presedintele are drept de veto.- se interpreteaza in sensul ca votul presedintelui este hotarator, in situatia in care sunt 5 membri CA si prezenti sunt doar 4..printre care si presedintele Dreptul de veto este dreptul excepţional pe care îl are cineva (recunoscut prin lege sau prin convenţii) de a se opune adoptării unei propuneri sau unei hotărâri.


Procentul de 67% se refera la votul actionarilor in adunarea generala a actionarilor, pe cand cealalta prevedere se refera la votul administratorilor in consiliul de admiunistratie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vot paritar comitet executiv Daria Mirabela Daria Mirabela La sedinta comitetului executiv,un membru din 5 a lipsit.Astfel pentru adoptarea de hotarari au ramas cei 4 prezenti,rezultatul fiind un vot ... (vezi toată discuția)
Vot adunarea generala andreea.voicu andreea.voicu Peste 2 zile avem adunarea generala in care urmeaza sa se hotarasca renuntarea la repartitoare si plata caldurii la pausal (asa vrea presedintele asociatiei). ... (vezi toată discuția)