Sunt casatorita de 4 ani din care a rezultat un copil acum in varsta de un an si jumatate. de comun acord cu sotul am hotarat sa divortam pe cale amiabila datorita faptului de nepotrivire de caracte si gandire, el fiind mereu stresat si nemultumit in tot ceea ce ma priveste cu o ploaie de critici. Problema e in felul urmator, nu doresc sub nici o forma sa renunt la copilul meu si am cerut la sotul meu cand vom depune actele sa mentioneze xca-mi da spre crestere si educare . copilul, dar nu am unde sa ma duc numai intr-o chirie pe care o voi suporta din banii de maternitate sau sa mai stau inca in casa socrilor unde locuim actual, asta dupa pronuntarea divortului. Eu am o maternitate de 1100 lei iar el un salar de 700 lei plus castigat separat din filmari profesionale le diferite evenimente. Ce sanse am sa mi se increditeze copilul printr-o hotarare definitiva si irevocabila?:(mai mentionez ca as locui o perioada scurta de timp cu sotul meu dupa pronuntare divortului si as pleca in Germania cu copilul meu la fratele meu unde mi s-ar asigura loc de munca, o locuinta in chirie si o gradinita unde sa-mi duc copilul, dar sotul meu nu stie despre aceste aspecte si daca e bine sa le mentionez instantei si daca e bine sa imi iau un avocat daca e pe cale sa zic amiabila? As pleca dincolo pentru ca asa as putea sa-i asigur minimul de confort necesar copilului meu iar salariile nu se compara cu cele de nivel mediu din Romania.
mi-e frica sa mentionez sotului meu de intentiile prin care am posibilitate de a-mi creste de una singura copilul datorita faptului ca avut o data un comportament agresiv asupra mea dar nu au fost martori si daca e amiabil si asta doresc daca as mentina mi-e frica sa nu se razbune si sa se ajunga cu procese? Doresc o finalizare rapida
Va recomand ca dupa introducerea cererii de divort, pana la primul termen de judecata sa vizitati si serviciul de mediere unde puteti rezolva mai usor cererile adiacente.Ar trebui sa va intelegeti si cu privire la minor pentru a evita circul de instanta, asa cum de obicei se intampla.
Va multumesc pentru indrumare. Dar referitor la intrebare apeland la un centru de mediere prin care sotul meu ar fii de acord sa-mi incredinteze copilul si e pe cale amiabila, credeti ca instanta s-ar opune acestei situatii sau as intampina anumite impedimente?
Cu respect
Instanta, daca duceti un acord de mediere semnat de ambele parti, constatand ca este vointa dv. liber exprimata (pt. ca va va intreba despre solutiile propuse la mediere) ar trebui sa ia act si sa emita o sentinta.
Acum, este adevarat, ca depinde de la instanta la instanta. Unele instante nu recunosc acordurile de mediere, desi sunt semnate protocoale oficiale de informare a magistratilor in ceea ce priveste medierea.
Ar fi foarte bine pt. dv. ca impreuna cu avocatii sa mergeti la un mediator si sa discutati toate problemele. Numai daca va informati despre toate oportunitatile pe care le aveti, puteti gasi solutii, impreuna cu sotul dv., de rezolvare a problemelor pe care le aveti.