Sunt casatorita de 4 ani si am un copil de 1 an si 6 lunu si am ajuns dupa multe discutii si neintelegeri cu sotul meu ca vrem sa divortam de comun acord, prin care sotul e dispus sa-mi dea custodia copilului. si sa incheiem in acest sens si un act de mediere. intrebarile mele sunt urmatoarele: daca dupa pronuntarea divortului pot sa-mi scot copilul din tara dupa ce am obtinut custodia lui si daca am nevoie de acordul tatalui copilului in scri sau ce demersuri trebuie sa fac pentru a iesi cu copilul in Germania? Sotul nu e de acord sa port in continuare numele lui si sunt obligata sa-mi schimb numele actual in cel de dinainte de casatorie la fel si actele si copilul daca mi se incredinteaza unde figureaza cu adresa? Cat timp sunt casatorita ma poate scoate afara din casa(casa unde locuim sunt a parintilor sotului meu si locuim impreuna cu acestia) si sa ma indeparteze de copilul meu care e inca bebelus?
Si daca sunt pe maternitate si prin divortul de comun acord in care sotul e de acord cu custodia copilului as intimpina probleme de instanta in a mi se acorda custodia copilului? Mai afirm inca ca nic sotul nici eu nu avem o locuinta de comun acord sau separata si in cazul in care se acorda mie ca mama custodia copilului sunt nevoita sa ma mut in chirie si daca acest lucru are efecte negative in a mi se incredinta copilul?
Stimata doamna
Dupa pronuntarea divortului si incredintarea minorului spre crestere si educare dv. asteptati termenul legal prin care decizia devine definitiva si irevocabila. Dupa care trebuie sa cereti la judecatorul de serviciu inscrierea deciziei de definitiv si irevocabil pe decizie...Cu aceasta decizie stampilata si parafata puteti pleca oricand din tara cu minorul!!!