avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1886 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrarea documentelor justificative la un CAR
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrarea documentelor justificative la un CAR

Un CAR de tip invatamant acorda imprumuturi membrilor cotizanti de tip A si B.
Daca pentru imprumuturile de tip A inregistrarea in contabilitate pe baza de chitanta si borderou nominal al incasarilor pentru tipul problema este un pic mai complicata:
- casierii din scoli licee afiliate CAR-lui incaseaza pe baza de chitanta cotizatiile membrilor si le depun la casierie pe baza de chitanta.
- casierul central in momentul in care opereaza in programul informatic inregistratrea cotizatiilor nominale programul ii emite automat o alta chitanta cu serie si numar pe care o si inregistreaza in registrul de casa.
Intrebare: trebuie sau nu listata aceasta chitanta si anexata la registrul de casa ca document justificativ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: VRABIE MIHAI , utilizator 11:16, 7 Iunie 2011
Pai nu mai taiati chitanta in momentul cand vin cu banii de la scoli si le dati chitanta care e generata de programul informatic. Altfel emiteti doua chitante pe aceeasi suma. Incorect.
Si mai am o intrebare: ce statut au incasatorii casieri din licee? Tin un registru de casa ceva? Altfel dumneavoastra nu trebuie direct sa inregistrati banii membrilor cu chitante cu tot, nominal pe fiecare persoana? Poate e necesar sa folositi dispozitii de incasare/plata in momentul cand casierii depun banii la sediul central.
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2011
george-neagu, moderator
Incasatorii nu tin evidenta in registrul de casa ei doar fac oficiu de a incasa banii si de a-i depune la casieria centrala in schimbul unei chitante. Mai departe casierul central inregistreaza nominal pe fiecare persoana in baza cotorului de la chitantier (chitantierul este de tip vechi in doua exemplare) iar programul informatic genereaza automat o alta chitanta pe care o si inregistreaza in registrul de casa.
Aici este o neconcordanta intre chitanta eliberata persoanei si chitanta din registrul de casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru de casa asociatie Osanca Osanca Buna seara, Contabilul unei asociatii de proprietari nu atasaza chitantele la registrul de casa spune ca nu este obligatoriu , acestea raman la cotorul ... (vezi toată discuția)
Corectitudinea pastrarii chitantelor la o asociatie de propietari gabrielaburcea gabrielaburcea Buna ziua Am preluat o asociatie de proprietari de 2 luni si am rugat un contabil sa ma ajute ru registru de casa si sa ma verifice , mi-a rupt chitantele ... (vezi toată discuția)
Incasare intretinere? d_dadani d_dadani Cui sau Ce autoritati ar trebui sa sesisez avand in vedere ca este a treia oara in acest an cand intretinerea imi este incasata , dar in registrul de ... (vezi toată discuția)