avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Din CCC direct in somaj!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Din CCC direct in somaj!

Buna ziua,

As dori sa stiu daca dupa terminarea CCC, dupa reincadrarea in munca, angajatorul are voie sa dispuna imediat trimiterea in somaj.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:21, 7 Iunie 2011
1. Angajatorul trebuie sa respecte prevederile legale.
2. Pentru ca dvs. sa beneficiati de indemnizatie de somaj trebuie sa va inceteze CIM cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului ocupat de dvs.).
3. Apoi trebuie sa va acorde preavizul legal (prevazut si in CIM) dupa care va face decizia de concediere.
In unitate, la momentul inceperii CCC existau mai multe posturi similare celui ocupat de mine. In acest moment mai exista unul singur, deci postul exista, nu este desfiintat. Ma poate concedia in aceasta situatie?
1. Este vorba daca exista postul inscris in CIM al dvs.
2. Daca exista un alt post similar acesta poate fi ocupat de alta persoana, deci nu este vorba de acelasi post.
3. Indiferent cum este, daca angajatorul a desfiintat postul dvs. (inscris in CIM) atunci este obligat sa va concedieze cu art.65 din Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz dupa concediul de crestere copil sorinalitoiu sorinalitoiu Buna ziua, In anul 2006 m-am angajat la o firma multinationala, iar in 2009 am nascut un copil. Timp de trei ani am fost in concediu de crestere copil (de la ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din ccc elenasalo elenasalo Buna ziua, Sunt inca in concediul de crestere si ingrijire copil pana la varsta de 2 ani (legea veche) si mi s-a adus la cunostinta din surse sigure ca la ... (vezi toată discuția)
Trimitere in somaj dupa ccc ioana71 ioana71 Buna ziua. Am depus cerere pentru reluarea activitatii dupa concediu de crestere copii pana la 2 ani. Azi am fost la interviul programat cu domnul director. ... (vezi toată discuția)