avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Extindere locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Extindere locuinta

Buna ziua! Va cer ajutorul in urmatoarea problema: doresc sa construiesc in spatele casei, in prelungirea acesteia (cca 2,5 m) un spatiu tehnic (pt centrala termica) si o camara cu acces din casa iar in fata casei sa inchid un colt de casa (casa are forma de L) cu o terasa inchisa pe care ulterior vreau s-o acopar prin refacerea si modificarea acoperisului (la anul, cred). Cum pot construi fara prea multe drumuri pe la primarie? O autorizatie de constructie anexa gospodareasca e suficienta? Dar daca construiesc fara nicio autorizatie ce se poate intampla? Vecini mai dusmanosi nu am... Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: andolis49 , utilizator 14:00, 8 Iunie 2011
Autorizatia de constructie pentru "anexa gospodareasca" necesita tot atatea drumuri la primarie ca si autorizatia deconstructie pentru "extindere imobil si modificare acoperis".
Daca veti construi fara autorizatie, nu trebuie sa va temeti doar de vecini, mai nou, primariile fac controale din proprie initiativa prin angajatii proprii sau prin cei ai politiei comunitare. Acestia, in timpul constructiei au dreptul sa va solicite actele in baza carora efectuati lucrarile. In al doilea rand, in timp, lipsa unei autorizatii de constructie va putea avea diverse alte consecinte, cum ar fi in cazul in care ati dori sa instrainati proprietatea, intabularea proprietatii...
Multumesc de raspuns! Incep sa ma documentez la primarie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, aș dori să construiesc o anexă de 2 camere și ... sorin33 sorin33 Bună ziua, ași dori să construiesc o anexă de 2 camere și nu știu dacă îmi trebuie autorizație de construcție, tot se vorbea pe la TV ca în mediul ... (vezi toată discuția)
Distanta constructie fata de hotarul cu vecinii lemonik lemonik Buna ziua. As vrea sa imi spuneti, daca se poate, la ce distanta de gardul de hotar poate construi vecinul meu o anexa la casa sa (practic are o gaura de ... (vezi toată discuția)
Impartire terasa necirculabila misha20 misha20 Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti cum si in ce mod s-a putea imparti o terasa necirculabila (denumire in cadastru) cu un alte vecin care locuieste la ... (vezi toată discuția)