avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere

Socrul meu s-a recasatorit cu alta femeie cu un copil.Exista doi copii naturali ai socrului meu din prima casatorie.Anul trecut cu 4 luni inainte de decesul socrului meu ,acesta a incheiat un contract de intretinere pentru casa parinteasca la care a devenit propietar prin iesire din indiviziune,astfel :12 din casa pe numele sotului meu (fiu natural)si 12din casa pe numele fiului sotiei de-a doua,cu clauza de intretinere pe toata perioada vietii lor.Sotia are drept de uzufruct.Socrul a murit anul acesta de Paste.Problema care se pune este urmatoarea:daca sotia supravietuitoare il actioneaza pe sotul meu in instanta pentru a incerca sa dovedeasca ca nu a intretinut-o,ce se va intampla cu actul lui de propietate pe 12 din casa?Am vorbit azi cu un notar si m-a sfatuit sa faca sotul meu o declaratie de acceptare a succesiunii,ca il va ajuta in instanta.Ce trebuie sa faca sotul meu pentru a se asigura ca nu-si va pierde dreptul la casa?Ce ar putea face" soacra" sa-l decada pe sotul meu din drepturi.Fiul ei nu munceste deci nu are posibilitatea s-o intretina,dar e totusi fiul ei,poate minti in favoarea lui.
Cel mai recent răspuns: kike , utilizator 16:23, 8 Iunie 2011
nu are cum sa se asigure.. sa stranga si sotul chitante, dovezi ca isi intretine "mama"
daca il actioneaza in judecata, vedeti atunci... veti avea nevoie de avocat
Pe langa sfatul pertinent al colegei ,ideea pe care v-a oferit-o notarul este corecta.Intrucat sotul dvs. este oricum mostenitorul defunctului, o declaratie de acceptare a succesiunii, facuta in termenul de 6 luni de la deces, este utila, pentru orice situatie s-ar ivi mai departe, sotul dvs. isi va culege rezerva succesorala.
nu va faceti griji in privinta fiului acesteia intrucat la un eventual proces acesta nu poate fi audit ca martor.nu pot fi audiat "rudele si afinii pana la gradul al patrulea.
In cazul in care se ajunge in instanta,soacra locuind acolo isi poate pune cati martori vrea pentru ca pe noi nu prea ne cunoaste lumea acolo si nici nu mergem des,desi majoritatea sant rude intre ei.(asa e la tara).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire succesiune dan_mihutiu dan_mihutiu Socrul meu a decedat in anul 1998. Soacra mea, care traieste inca, avea dintr-o casnicie anterioara doua fete, fete neinfiate de socrul meu. Si socrul meu a ... (vezi toată discuția)
Moștenire, succesiuni succesive. ce șanse are fiul meu (nepotul) să moștenească imobilul? geanus geanus Buna ziua.Va rog sa ma lămuriți in urmatoarea situatie: soacra mea a cumparat in urma cu 12 ani o casa .Era căsătorită cu socrul meu. Între timp au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o garsoniera poprietate comuna cu sotia defuncta ... myinfo myinfo Buna ziua, am o garsoniera poprietate comuna cu sotia defuncta cu care am avut o fiica. Cum locuiesc in strainatate, toate demersurile le-am facut la ... (vezi toată discuția)