avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Camata si amenintare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Camata si amenintare

Va rog frumos sa ma ajutati si in urmatoarea situatie: o persoana a luat bani imprumut de la o alta persoana (camatar), s-a facut un act de mana iar lunar s-a restitiut o suma de bani reprezentand si dobanda, dar pe sumele restituite nu s-a mai facut nici un act,sunt martori dar din familie nu stiu daca se pot lua in considerare.De la 2000 euro s-a platit in jur de 5000 euro in aprox 3 ani de zile.
Acum camatarul avand actele pe suma de la inceput tot cere bani inca 2000euro.Ameninta, deranjeaza familia care are copii mici si la 10 seara,tot ameninta cu politia si cu executor judecatoresc ca are acte.
Va rog sa-mi spuneti: sa depuna plangere pt amenintari la politie?la parchet?
sau sa astepte sa-l dea camatarul la politie si sa vedem ce acte are?Si daca au trecut 3 ani de la data imprumutului mai poate sa faca ceva camatarul in instanta?
Multumesc Frumos!
Cel mai recent răspuns: ContSters179589 , utilizator 00:03, 8 Iunie 2011
Pe parte civila se poate invoca prescriptia insa atentie: Prescriptia stinge dreptul de a apela la forta coercitiva a statului in sensul ca nu mai puteti fi executata silit dar daca achitati suma faceti o plata valabila si nu puteti cere repetitiunea.
Din punct de vedere penal puteti depune o plangere la parchet si se va organiza un flagrant.In astfel de cazuri de regula asa se procedeaza.
Pacat ca s-a ajuns ca imprumutul sa fie facut de la astfel de persoane.Metodele lor de "recuperat" dobinzile si sumele imprumutate sunt bine cunoscute.Din cite "am auzit"niciodata "camatarul" nu a ramas in paguba.Sper sa nu recurga la intimidari mai "dure"...:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camatarie iustinafloral iustinafloral Am luat cu imprumut o suma de bani de la o persoana cu contract de vanzare-cumparare casei parintilor.. Intre timp am auzit ca persoana respectiva a mai ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma sa scap de santajul camatarilor! claudia2503 claudia2503 Buna dimineata. Ajutati-ma, va rog, sunt disperata! In urma cu un an am luat cu imprumut de la o colega suma de 5000 lei. Insa aceasta a facut contract ... (vezi toată discuția)
Pot sa dovedesc ca este camatarie? miruna12 miruna12 In 2008 sotul a construit o casa in vederea vanzarii ei ulterioare, folosind fonduri proprii(60%) si atrase(credit bancar, doi investitori). Unul dintre ... (vezi toată discuția)