avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CAPITAL SOCIAL VARSAT IN CASIERIA UNITATII LA ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CAPITAL SOCIAL VARSAT IN CASIERIA UNITATII LA INFIINTARE

Buna ziua,

La infiintarea unei societati comerciale se poate varsa capitalul social in casieria unitatii? Exista vre-o restrictie in acest sens?


Cu stima,
Ionita Florin
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 21:01, 8 Iunie 2011
La infiintarea unei sc (srl)se depune capitalul social intr-un cont bancar special si se elibereaza o hartie doveditoare.
george_neagu a scris:

La infiintarea unei sc (srl)se depune capitalul social intr-un cont bancar special si se elibereaza o hartie doveditoare.


adica capitalul social ramane in contul bancar special? nu l poate folosi nu inteleg de ce contul bancar e special, poate ma lamuriti si pe mine nu e un cont bancar NORMAL?
Sa incercam un exercitiu de logica: cum fac dovada ca am depus banii pentru capitalul social la infiintarea societatii la casieria unitatii, daca inca nu exista ,,unitatea"? Sau poate nu inteleg eu ce doriti de fapt...
Vorba vine ca e mai special, pentru ca de fapt se deschide pe numele asociatului iar in momentul cand ies actele firmei de la registrul comertului, trebuie sa duceti un exemplar la banca si banca deschide cont pe numele noii firme. Asta e asa o explicatie din partea mea care am stat in fata biroului bancar. Dac vreti mai documentat, intrebati la banca, pe angajatul de la ghiseu.
Banii acestia pot fi apoi retrasi din cont, dupa infiintarea firmei si folositi pentru diferite cheltuieli curente ale firmei.
Trebuie sa se deschida un cont de capital al societatii, care trebuie sa se evidentieze si in contabilitatea societatii. Dupa infiintarea societatii se deschide un alt cont, separat de cel de capital.

Alte discuții în legătură

Cont bancar capital social Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! În cazul infintarii unui SRL la care se stabileste un capital social de 200 lei acesta se depune (se varsa) in contul curent deschis la o banca si ... (vezi toată discuția)
Inregistrare capital social la infiintare IRR IRR La infiintarea unei societati, am depus la banca capitalul social de 200 RON si am platit 15 RON comision bancar pentru depunere capital social. Prin urmare, ... (vezi toată discuția)